Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Партнерський матеріал з


Пошук житла в оренду це десятки годин на спеціалізованих сайтах та в групах соціальних мереж, а потім — марні дзвінки чи візити до квартир, які насправді не збігаються з описом і фото в інтернеті. 

«Хмарочос» розповідає, як за допомогою мобільного додатку DimDim юристка Ольга змогла знайти житло мрії за декілька днів.

З чого все починалось:
пошук житла завжди несподіванка

Мене звати Ольга. Мені 28, я працюю юристкою в приватній компанії. Більшість часу проводжу на роботі — в офісі, на судових засіданнях, або у відрядженнях. 

Останні півтора роки я орендувала квартиру неподалік офісу, на Подолі; мої вікна виходили на кінотеатр «Жовтень». Жити в цьому районі хотіла ще зі студентства. Змінювати квартиру не планувала, однак на початку літа власник повідомив, що збирається її продавати, і дав мені місяць на пошуки нового житла.

Я почала готуватися цілий місяць жити в стресі, моніторячи сайти, аж тут товариш порадив додаток з пошуку житла DimDim, за допомогою якого його колега знайшов квартиру менш ніж за тиждень. Отже, я вирішила спробувати.

 Квартира мрії: що було найважливішим
при виборі житла

Перш ніж розпочати пошук, важливо правильно сформулювати вимоги до квартири. Мої були такими:

Мені була потрібна однокімнатна квартира. Орендувати планувала сама, адже помешкання для мене — це місце, де я відпочиваю. Тож варіант винаймати квартиру з сусідами відпав з самого початку
Сучасний ремонт. Я некомфортно себе почуваю в квартирах з радянськими меблями й килимами на стінах. Наявність побутової техніки. В квартирі обов’язково мали бути холодильник, пральна машина, бойлер та, бажано, духова шафа.В ідеалі я хотіла жити на Подолі або десь поруч. Тому вирішила шукати квартиру між метро «Контрактова площа» та «Героїв Дніпра». Бажано в 5 10 хвилинах пішки від станції, щоб дорога на роботу і назад не перевищувала 40 хвилин.
Зі мною вже понад рік живе рудий кіт Лео. Тому власники квартири мали бути толерантними до тварин. Хоча я попереджаю всіх, що Лео не мітить територію, а для кігтів у нього є дряпалка, тому він не псує меблів.Для мене дуже важливо, яка навколо інфраструктура. У мене немає власного авто, тому поруч мають бути супермаркети, аптеки, фітнес-клуби і кав’ярні.
Мій бюджет на квартиру — до 10 тисяч гривень на місяць плюс оплата за комунальні послуги.

Занотувавши ці сім пунктів, я встановила додаток на смартфон і розпочала пошук.

Як працює DimDim?

Перше, що мене вразило в додатку, — це легкість і зручність користування. Щоб розпочати пошук, не потрібно реєструватися і вводити свої дані. За бажанням, звісно, можна створити профіль. Однак DimDim повідомляв про нові квартири в районах, де я шукала житло, навіть без реєстрації. Це дуже зручно, адже останнім часом доводиться реєструватися на десятках різних ресурсів і починається плутанина з паролями та імейлами.

Зараз DimDim допомагає з пошуком житла у Києві, Одесі, Харкові, Дніпрі та Львові. Я обрала Київ, і мені запропонували аж 10 тисяч можливих варіантів у різних районах і в різних цінових категоріях. Найважливіше, що всі пропозиції унікальні і не дублюються по кілька разів, як це часто буває на сайтах.

Щоб звузити пошук, додаток пропонує фільтри — за ціною, кількістю кімнат, розташуванням, відстанню від метро та за площею. 

У DimDim я помітила декілька
дуже зручних функцій:

  • щоб не скролити і не вишукувати станції метро, достатньо обвести область на карті — і пропозиції моментально з’являться на екрані;
  • вибір поверху. Я принципово не розглядаю варіанти на першому поверсі, тому що не люблю жити з решітками на вікнах;
  • можливість додавати квартири, які сподобались, у обране, щоб потім їх порівняти;
  • DimDim показує всю інфраструктуру неподалік обраного житла. Достатньо торкнутися квадратної клавіші — і вам запропонують найближчі школи, садочки, аптеки, паркінги, супермаркети.

Однак найважливіша перевага додатку — це зручність. Я могла переглядати квартири в метро чи тролейбусі, доки їхала на судові засідання. Не потрібно було тримати відкритими десятки вкладок і чекати, поки вони завантажаться. 

Квартира у два кліки

Шукала житло я так. Спершу ввела в фільтри бюджет та обрала область навколо станцій метро «Контрактова площа» і «Тараса Шевченка». За цим запитом мені видало чотири квартири. Одна з них знаходилась на вулиці Ярославській, неподалік мого попереднього житла. 

Здавалося, я знайшла те, що потрібно, з першого разу. В квартирі був новий ремонт, а крім стандартної техніки — кондиціонер. Однак виявилося, що на житло вже є кілька претендентів. Власник запропонував почекати — можливо, дівчина, яка дивилася квартиру раніше, відмовиться.

Я вирішила не чекати і зв’язалася з трьома іншими власниками. Проте почувши, що в мене є кіт, господарі одразу відмовляли.

Отже, район пошуку довелося розширити. Я додала до фільтру станції метро «Почайна», «Оболонь», «Мінська» та «Героїв Дніпра». Можливість жити біля води дуже імпонувала — наприклад, вранці перед роботою можна плавати на сапах.

Кількість варіантів значно виросла, і в мене з’явився вибір. Більшість квартир знаходились біля метро «Оболонь» та «Мінська». Бюджет — від 8500 до 9800 гривень на місяць.

Кілька квартир я відкинула через радянські меблі, а власники ще декількох попереджали, що шукають орендарів без дітей і тварин.  

Переглянувши майже три десятки оголошень, я знайшла три квартири, які мене зацікавили. Одна знаходилась біля станції метро «Героїв Дніпра», ще дві — на відстані 8 10 хвилин від «Мінської». Я додала їх у обране і через додаток зв’язалася з власниками.

Серед зручних функцій DimDim — можливість переглянути, скільки кроків потрібно пройти від житла до метро. Виявилось, що найближче до станції розташована квартира біля «Героїв Дніпра».

Інфраструктура мені теж сподобалася. Згідно з DimDim, поряд знаходилися щонайменше три аптеки, супермаркет Varus, магазини косметики Eva і Watsons, а через дорогу — Оболонський ринок, де завжди можна купити свіжих овочів та фруктів.

Пощастило і в тому, що я одразу зв’язалася особисто з власником (хоча в DimDim є оголошення і від ріелторів). 

На перегляд мене запросили на наступний день, після роботи. В помешканні були світлі стіни і новий ремонт, простора кухня — все як на світлинах у додатку. А найголовніше — виявилося, що господар теж любить тварин. 

Поговоривши з власником, я вирішила, що вже за тиждень буду переїжджати. Так швидко знайти квартиру мені ще ніколи не вдавалося! З моменту, коли я завантажила додаток, і до моменту, коли підписала договір з господарем, минуло лише три доби, а вже за сім днів ми з Лео переїхали.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button