Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23565 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

 Фото: facebook.com/balytska.olga

На Воздвиженці демонтували будівельний паркан на ділянці за Площею Мистецтв, де планували збудувати дев’ятиповерховимй готель, повідомила депутатка Ольга Балицька. На цьому місці облаштують сквер.

«Комунальне підприємство «Київблагоустрій» демонтувало будівельний паркан на Воздвиженці, на тій земельній ділянці за Площею Мистецтв, де сподівалися збудувати 9-поверховий готель. Демонтаж розпочався ще вчора і, незважаючи на протидію забудовника, був завершений вже сьогодні зранку. Тепер вже скоро можна очікувати на початок облаштування там скверу», – повідомила Балицька.

У вересні Київрада підтримала проєкт рішення про розірвання договору оренди, необхідний для створення скверу на Воздвиженці. Мешканці Воздвиженки вже за власний рахунок розробили проєкт скверу та готові взяти на себе велику частку витрат з його реалізацію.

Історія протистояння забудовника та місцевих мешканців, які нарікають, що на Воздвиженці немає зелених зон, триває понад десять років. Фундація «Якісне житло» планувала звести тут дев’ятиповерховий готель. Одночасно поряд «Укрбуд» будує ЖК «Поділ Град Вінтаж».

У лютому 2018 року Київрада розірвала договір із забудовником, але вже у квітні Касаційний господарський суд це рішення скасував.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button