Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/cvODA

Уряд розробив 10 кроків для боротьби з коронавірусом, повідомив голова комітету Ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький. За його словами, низку рішень ухвалили під час останньої наради у президента Володимира Зеленського.

1. Вищі заклади освіти тимчасово переводять на дистанційне навчання. Радуцький зазначив, що вже є кілька спалахів зараження співробітників та студентів, і навіть смертельні випадки: минулого тижня загинув декан географічного факультету КНУ імені Т. Шевченка.

2. Осінні канікули у школах мають розпочатись раніше. Дату початку канікул визначає місцева влада, але в уряді вважають оптимальним початок канікул вже 15 жовтня.

3. У червоних та помаранчевих зонах запроваджуються обмеження роботи закладів громадського харчування, ресторанів і клубів. Заклади мають зачинятися о 22:00. «Дивитись на порушення заборони “крізь пальці” влада більше не збирається», – пообіцяв Радуцький.

4. Президент доручив МОЗ збільшити запаси засобів індивідуального захисту та медичних препаратів, які застосовуються під час лікування ускладнень СOVID-19. Має бути встановлений незнижуваний запас масок та ліків, якого вистачить на тривалий час.

5. У Києві, Одесі та Маріуполі починається підготовка до розгортання великих інфекційних шпиталів на випадок перевантаження медичних закладів першої та другої хвилі. Зараз закупають обладнання для того, щоб нові шпиталі змогли почати роботу за лічені дні. У Києві як місце для такого шпиталю розглядають Палац Спорту. Нагадаємо, навесні розглядали варіант облаштування тимчасового шпиталю в експоцентрі «Лівобережний».

6. Президент доручив готувати відомчі лікарні та заклади, підпорядковані Медичній академії наук, до прийняття хворих на СOVID-19. Завдяки цьому рішенню значно збільшиться кількість ліжкомісць.

7. Інтернів та студентів старших курсів медичних вишів залучать до роботи в інфекційних відділеннях. Відповідні законодавчі зміни набули чинності ще влітку.

8. МОЗ має збільшити кількість ПЛР-тестів з 30-35 тисяч до 50 тисяч на добу. На це уряд надав 260 мільйонів гривень. Із них 100 мільйонів підуть на контрактування приватних лабораторій, а 160 мільйонів – на додаткову закупку реагентів та лабораторного обладнання.

9. До кінця місяця місцева влада має обладнати подачею кисню 80% ліжкомісць із хворими на коронавірус. Для цього уряд виділив регіонам 572 мільйони гривень.

10. Власників приміщень штрафуватимуть за недостатній контроль за дотриманням маскового режиму. Верховній Раді пропонується розглянути зміни до законодавства, які передбачають штраф 3400-5100 гривень для підприємств, підприємців, установ, організацій, які пропустили в громадське приміщення чи громадський транспорт людей без вдягнутих респіраторів або захисних масок.

Нагадаємо, в Києві з 2500 ліжок, виділених для лікування хворих на COVID-19, вже заповнено понад 70%. Міський голова Віталій Кличко звернувся до уряду з закликом надати ліжка у державних медустановах.

За минулу добу в Україні захворіло на коронавірус 4420 осіб, 43 людини померли. Загалом з початку панедмії, станом на ранок 12 жовтня лабораторно підтверджено 265 454 випадки COVID-19, 5 015 людей померло.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button