Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Eastman – це новий проєкт мережі First Line Group («ЖЗЛ», «Итальянская редакция», «Любимый Дядя»). Меню ресторану – це симбіоз індійської, китайської, тайської, шрі-ланкійської кухонь, однак не традиційних, а радше відтворених на європейський лад. За його розробку відповідав бренд-шеф Володимир Ташаєв.

«Це підхід експата, який багато де був і все скрізь встиг спробувати. Він міксує спеції з північних країн з фруктами і пікантними нотами з південних, він їде на схід, потім різко повертає на захід. Це справжня історія людини, яка закохалася у Схід, пройнялася його історією та культурою, взяла усе найкраще і посадила у європейський ґрунт», – пояснюють свою концепцію у закладі. 

З меню: індійський хліб наан – 65/85 гривень, шовковий рамен з креветками – 339 гривень, хрусткі момо з бараниною – 175 гривень, зелений карі з креветками, ракушками і кальмарами – 425 гривень, десерт мочі – 95 гривень, авторські коктейлі – 190-220 гривень.

У меню є позначки для страв без глютену, без лактози, без цукру, веганський та гострих страв. А також окрема позначка «любов» – для страв, які команда Eastman особливо рекомендує. Наприклад, хліб наан або шу май з гребінцем і свіжим трюфелем.

Також у меню представлені десерти, серед яких мочі та наполеон у 10 варіантах: з матча, масалою, безлактозний кокосовий та інші. 

Заклад розташувався на Великій Васильківській, 85/87. Раніше тут працював банк, а ще до цього – ресторан «Чернівці». Про це і досі нагадує стара вивіска на боковій стіні будинку. 

За інтер’єр закладів First Line Group відповідає Дмитро Запорожець, і Eastman не став виключення. До проєкту також долучилася дизайнерка Жанна Киселева. Зараз ресторан може прийняти до 150 гостей, проте з часом посадку планують ущільнити до 270-300 людей.

Основний зал ресторану визначають високі стелі, панорамні вікна, велика кількість зелені та червоні акценти. Колони оздоблені іспанською керамічною плитка, виготовленою за старовинною технологією. А на вході відвідувачів зустрічають скульптури Володимира Качмара.

Бар виділили окремою зоною у правій частині закладу. Тут прагнули створити дещо відмінну від основного залу атмосферу завдяки зниженій стелі та тьмяному освітленню. На другому рівні розмістили Private room: цю зону можна забронювати для святкувань в колі родини і друзів або ділових зустрічей. Кімнату візуально виділяє великий обідній стіл, декоративний камін та книжкові полиці. Стільці для неї, як й багато інших деталей в інтер’єрі ресторану, були спеціально привезені зі Шрі-Ланки.

З іншого боку на другому рівні розмістили дитячу кімнату. Планується, що відвідувачі зможуть залишити дітей гратися з нянею, поки відпочивають в ресторані. Проте на час карантину кімната зачинена. 

Поки Eastman працює в тестовому режимі: потрапити сюди можна з 18.00, попередньо замовивши столик. За три тижні у меню планують додати обіди, а за півтора місяці – також сніданки. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button