Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото надані командою проєкту

Громадська організація Global Office випустила маніфест із відеороликом, яка агітує молодих людей голосувати на місцевих виборах 25 жовтня.

Причиною є надзвичайно низька виборча активність: за даними Центру Разумкова, торік на парламентських виборах проголосувало лише 27% української молоді.

На відео різні за зовнішністю, професією, стилем життя та сексуальною орієнтацією молоді люди об’єднуються, щоб заявити про свій голос. Головний слоган маніфесту Bayduzhe, розробленого у межах ініціативи #вліпизасебе: «Байдуже хто ти, якщо тобі не байдуже».

Героями маніфесту стали київські, львівські, харківські й одеські блогери, музиканти, діджеї, продюсери, хореографи, художники, фотографи та стилісти. Розробкою займалося креативне агентство Angry. Саундтрек створили київські музиканти Koloah і Otoy.

«Зазвичай реклама перед голосуванням говорить про те, що людині треба зробити, а не про саму людину. Ми змістили акценти й замінили звичне “Від вас залежить майбутнє країни. Проголосуйте за неї” на “Ви маєте право бути такими, якими вам хочеться. Проголосуйте за себе”», – коментує Сергій Малик, креативний директор Angry.

За його словами, аби показати «справжніх людей», вирішили не залучати акторів. Кожен, хто знімався в маніфесті, зробив це не за гонорар, а за переконання.

Проєкт реалізовує громадська організація Global Office, у межах Програми сприяння громадській активності «Долучайся!» USAID/ENGAGE, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку USAID і здійснюється Pact Ukraine.

Читайте також про те, як партії обходять гендерні квоти за допомогою випадкових кандидаток і «заяв згоди».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button