Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Усі фото: Balbek Bureau

Balbek Bureau презентувало інтер’єр нового ресторану грузинської кухні мережі «Мама Манана». Новий заклад розташовано у будівлі початку ХХ століття на вулиці Прорізній неподалік від Золотих воріт.

Приміщення має площу 470 квадратних метрів і чотири рівні, сполучені між собою сходами. Команда Слави Балбека вирішила взяти за основу концепцію градієнта: якщо підніматись угору сходами, кольорова гама стає світлішою, теплішою, матеріали – м’якішими і тактильнішими, а посадка – затишнішою.

Перший поверх – динамічний простір, облаштований для активного потоку гостей. Тут переважає тверда посадка для швидких ланчів, перекусів або бізнес-зустрічей.

Архітектурним елементом першого поверху стали аркові вікна, які виходять на фасад з боку Прорізної. Проєктувальники зберегли оригінальні укоси вікон і пофарбували стіни у свіжий зелений колір.

Важливим акцентом інтер’єру є фактурні цегляні стіни. Частину цегли використали для підлоги, імітуючи настил двору або саду.

На першому поверсі також розташована відкрита кухня. Кухонну зону облицювали бетонними блоками від C.I.Form, які додають текстурності. Блоки підсвітили зсередини теплим світлом.

Сходи з чорної клінкерної плитки ведуть до цокольного поверху, де облаштована вбиральня з глиняним умивальником ручної роботи.

Рівнем вище між маршами сходів є окреме закрите приміщення – у ньому розташували бенкетну залу, в якій прагнули створити затишний настрій застілля. На стіни і стелю нанесено орнамент, який розробили індивідуально на основі грузинських мотивів. Майстри протягом кількох тижнів наносили його від руки і під лінійку.

Приміщення також оздоблено металевими склепіннями та ширмою з льняної тканини у формі арки. За шторою захована невелика гардеробна для відвідувачів і технічний ліфт для подачі їжі.

На другому поверсі підлога стає дзеркальним відображенням стелі на першому. Уздовж вікон облаштували м’яку посадку. Яскравим акцентом поверху є насичено-зелений колір приміщення зі згладженими кутами.

У центрі зали біля комину стоїть великий стіл із дерев’яними стільцями для сімейного застілля. Атмосферу доповнює дерев’яний стелаж з багатою колекцією грузинських вин.

Приміщення облицьоване вісьмома типами плитки, які різняться за розміром та орнаментом. Її виготовили на замовлення Detailes Mosaics.

На тлі зеленого боксу вирізняється бар із міді. З цього ж металу виготовлені світильники над великим столом.

Сходовий марш огороджено металевою конструкцією. Вона виготовлена з металевих труб, а своєю формою нагадує виноградну лозу.

За концепцією градієнта, світлі стіни переходять у дерев’яну стелю, зроблену зі старовинного дуба 50-літньої витримки, який, своєю чергою, плавно утворює підлогу третього поверху.

Цей поверх – останній і найсвітліший. Замість стіни встановили скляну розсувну перегородку, яка розділяє залу та терасу. Влітку поверх перетворюється на єдиний відкритий простір.

Крісла й дивані створюють розслаблену атмфосферу. На терасі посадкові поверхні розташовані у два рівні. Це дає змогу гостям, які сидять біля огородження, бачити вулицю і саме місто.

Візуально приміщення відокремлено від сходів декоративною ширмою. Вона виготовлена з матеріалу, що імітує чорне хутро, втілюючи концепцію традиційного вбрання грузинського пастуха. Матеріал було вироблено зі стебел коноплі українським виробником DevoHome.

Головний акцент простору – стилізовані свічки, які виготовив Василь Грубляк.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button