Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: ieb-eib.org

Уряд Нідерландів планує легалізувати евтаназію для невиліковно хворих дітей, яким ще не виповнилось 12 років, повідомляє ВВС.

Міністерство охорони здоров’я анонсувало розробку правил для цієї практики. Очікується, що нові правила будуть впроваджені у наступні кілька місяців.

Зараз дитяча евтаназія дозволена у країні лише для неповнолітніх віком від 12 років та новонароджених, за згодою їх батьків. У віці від 12 до 16 років дітям також потрібна згода батьків. Починаючи з 16 років, потрібна тільки згода пацієнта.

Міністр охорони здоров’я Гуго де Йонг пояснив, що зміна правил буде застосовуватися лише до невеликої групи: п’ять-десять дітей на рік, паліативної допомоги для яких недостатньо, щоб полегшити їм постійну біль. У більшості цих випадків пацієнти страждають через рак або порушення обміну речовин.

DW пише, що у 2018 році у Нідерландах було здійснено 6585 процедур евтаназії, з них 727 було проведено у Центрі експертизи з евтаназії у Гаазі. У близько 90 відсотках випадків це були онкохворі на останніх стадіях раку. Також евтаназію зробили 96 хворим на деменцію.

Нідерланди та Бельгія – перші країни в світі, що легалізували евтаназію в 2002 році. Втім, пацієнти повинні відповідати суворим критеріям, щоб їм дозволили провести цю процедуру.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button