Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Daniel Frank, unsplash.com

У Києві кількість велосипедистів восени у будній день зросла у 2,5 рази, а у вихідний – майже в два рази у порівнянні з минулим роком. Дослідження провела громадська організація U-Cycle.

Підрахунок велосипедистів проводився 9 та 19 вересня на 22-х перехрестях у Києві. Протягом двох годин команда U-Cycle нарахувала у будній день 4569 велосипедистів та у вихідний – 3675. В організації зазначили, що такі показники є абсолютним рекордом за сім років підрахунку у осінній сезон. Більше велосипедистів було тільки у квітні цього року під час жорсткого карантину – 5431 у будній день.

Фото: facebook.com/ucycle.org.ua

Також вперше у Києві проведено підрахунок скільки людей користується легким персональним транспортом (електросамокати, моноколеса і т.д. ). У будній день активісти зафіксовали 1152 користувачів, а у вихідний вдвічі менше – 665.

«Під час жорстокого карантину місто не скористалось моментом, щоб запровадити більше велоінфраструктуру. Попри це у Києві суттєво зросла кількість людей, що обирають велосипеди або легкий персональний транспорт для пересування. Кількість хворих на коронавірус у Києві продовжує збільшуватися. Тому для уникнення скупчень людей у громадському транспорті влада має облаштувати тимчасові велосмуги за прикладом європейських міст», – наголошують експерти U-Cycle.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button