Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: (flickr.com/catholicism)

Папа Римський Франциск виступив на захист цивільних союзів для одностатевих партнерів та закликав прийняти відповідні закони. Про це він сказав у новому документальному фільмі Francesco, прем’єра якого відбулася на Римському кінофестивалі 21 жовтня, повідомляє The Washington Post.

«Гомосексуали мають право на сім’ю. Вони діти Божі і мають право на сім’ю. Ніхто не повинен бути вигнаний або страждати через це… Потрібно розробити закон про цивільні союзи. Тоді вони будуть перебувати під юридичним захистом», – сказав Папа Римський.

Документальний фільм зняв американський режисер Євген Афінеєвський. У фільмі чоловік на ім’я Андреа Рубера розповідає, що він ходив на ранкову месу у Ватикані та передав Франциску лист, в якому описав свою життєву ситуацію. У своєму посланні Рубера повідомив понтифіку, що він і його партнер хочуть виховати усиновлених дітей як католиків в місцевій парафії, але не знають, як вони будуть там прийняті. За його словами, Папа Римський подзвонив йому через кілька днів і сказав, що був зворушений листом. Понтифік порадив одностатевій парі представити своїх дітей приходу, але бути готовими до неприйняття.

Нинішній Папа Римський вперше на посту глави Римсько-католицької церкви висловився на підтримку одностатевих цивільних союзів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button