Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: 24tv.ua

Приватне підприємство «Віді-Мистецтво» намагається через суд привласнити земельну ділянку площею один гектар Національного комплексу «Експоцентр України», повідомляє генеральний директор ВДНГ Євген Мушкін. За його словами, уже скоро на частині території ВДНГ може з’явитися великий паркан, а дорога з Голосіївського проспекту буде перекрита

«Компанія «Віді-Мистецтво» володіє нежитловим будинком на території Експоцентру. Вже декілька разів ця фірма зверталася до ВДНГ з пропозицією укласти договір так званого «особистого земельного сервітуту», щоб «Віді-Мистецтво» мало змогу контролювати та керувати спорудою. Втім, запропонований договір є незаконним і не відповідає самій суті формату сервітуту», – пояснив гендиректор ВДНГ.

Цей документ дозволяє проходити та проїжджати через чужу земельну ділянку, а також користуватися лініями електропередачі, зв’язку, трубопроводами, тощо. За словами Євгена Мушкіна, компанія за допомогою договору особистого земельного сервітуту хоче фактично забрати ділянку з володіння ВДНГ, що порушує права та інтереси державного «Експоцентру».

Укладання договору унеможливлює проведення масових заходів на цій території, а також ВДНГ та його відвідувачі не зможуть користуватися дорогою від заїзду з Голосіївського проспекту.

Приватна компанія звернулася до суду. 6 серпня 2020 року Господарський суд міста Києва вирішив, що договір про сервітут вже є укладеним, а згода ВДНГ не потрібна.

«Іншими словами, за допомогою судової системи приватна компанія здійснила рейдерський захват території «Експоцентру»», – пише Євген Мушкін.

Керівництво ВДНГ звернулося до Північного апеляційного господарського суду, щоб скасувати це рішення. Розгляд скарги запланований на 4 листопада.

ТОВ «ВіДі-Мистецтво» входить до складу концерна «ВіДі Груп», засновником якого є Віталій Джуринський. На сайті Youcontrol вказано, що основним видом діяльності є купівля та продаж власного нерухомого майна.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button