Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: CANactions School

Команда CANactions School оголосила збір грошей на видання українською мовою книги «Смерть і життя великих американських міст» Джейн Джейкобс – однієї з найвпливовіших книг в історії урбаністики.

Написана у 1950-х роках, вона досі залишається однією з найпопулярніших та найцитованіших настільних книг урбаністів та урбаністок по всьому світу. Лише англійською ця книга перевидавалась більше 50 разів.

Український переклад книги «Смерть і життя великих американських міст» планують випустити навесні 2021 року.

Джейн Джекобс – одна з основоположниць теорії нового урбанізму. Ця концепція розвиває ідею міського різноманіття, змішаного зонування, інтенсивного життя за межами приватних просторів та міста як спільного простору для життя.

Джейкобс доводить, що характерне для «ортодоксального» містопланування функціональне розділення зон міста є красивим лише на кресленнях, але у реальному житті воно призводить до появи небезпечних і позбавлених життя вулиць і районів. Тротуари, згідно з її теорією, є головними громадськими місцями і простором для розгортання гармонійної взаємодії мешканців.

Роботу над виданням вже розпочато. Частину коштів на друк книги вдалося залучити завдяки реалізації попередніх книжок.

Раніше CANactions видали українською «Міста для людей» Йена Ґела, «Чотири стіни та дах: складна природа простої професії» Рейніра де Граафа, «Усім потрібне житло. Справедливе, соціальне, доступне» Урсули Клєефіш-Йобст, Петера Кеддерманна та Карен Юнґ, а також «Правила пішохідного міста. 101 крок зі створення кращих місць» Джеффа Спека. До того ж видано першу книгу української авторки – «73 чудернацькі трапунки з життя архітектора Щедрикова» Ганни Бондар.

Зображення: CANactions School

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button