Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Praktika Restaurant

14 жовтня на вулиці Бульварно-Кудрявській, 3, що поблизу Львівської площі, відкрився ресторан «Практика», який фокусується на авторській кухні, повідомляє PostEat.

Заклад розташовано у маєтку Сербулова, збудованому у 1876 році. За проєктом архітектора Павла Спарро було зведено одноповерховий маєток з мезоніном. Фасад оформили в еклектичному стилі з елементами неоготики.

Маєток Сербулова з радянською прибудовою ліворуч. Фото: facebook.com/retrokyiv

Всередині планування підпорядковувалося законам класицистичної симетрії. На першому поверсі головним приміщенням була вітальня, яка трьома вікнами виходила на вулицю. Три вікна їдальні виходили у двір. З обох боків розмістили симетричні кімнати. Мезонін містив дві кімнати. Ще був підвальний поверх із кухнею, сховищами та приміщеннями для слуг. Парадні вхідні двері було прикрашено різьбленням.

За радянських часів до будинку добудували одноповерхову прибудову, а на початку 2000-х будинок «відреставрували», надбудувавши мансарду з дахом із металочерепиці. Прибудові зліва збільшили поверховість та оздобили її фасад псевдобароковим декором. Це не завадило КМДА у 2011 році визнати маєток Сербулова пам’яткою архітектури та містобудування.

Маєток Сербулова з надбудованою мансардою. Фото: kievlyanin2015.livejournal.com

Зараз вікна між першим і другим поверхом прикрашено вітражами, які власники ресторану «Практика» вважають родзинкою інтер’єру.

«Візерункові патерни на стінах другого поверху, відзеркалені патерни на столах залу, стилізовані вікна, солеві стіни і граніт в інтер’єрі – це коди української культури, що відобразились у сучасній метафорі дизайну ресторану», – зазначають у закладі.

Фото: Praktika Restaurant

У меню ресторану переважають м’ясні та рибні страви, а акцент роблять на приготуванні на вогні. Відвідувачів також обіцяють знайомити з фудпейрінгом – способами поєднання продуктів.

Дещо з тестового меню: салат з виноградом і пармською шинкою – 159 гривень; креветки з манговим соусом – 165 гривень; бургер з яловичою котлетою, беконом, сиром чедер, томатами та місо-соусом – 235 гривень; філе лосося гриль з кіноа та бобами едамаме – 325 гривень; груша в ягідному соусі – 169 гривень.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button