Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: hdb.gov.sg

У Сінгапурі планують побудувати екологічне «місто майбутнього» Тенга з вакуумною системою збору відходів, кондиціонерами на сонячній енергії, підземними дорогами, фермами та «зеленою» архітектурою. Проект реалізує Рада житлового будівництва і розвитку Сінгапуру, повідомляє Bloomberg.

За даними дослідження, у Сінгапурі при середній температурі близько 27 градусів за Цельсієм цілий рік кількість енергії, необхідної для охолодження будівель, в період з 2010 по 2030 рік зросте на 73%. Щоб зменшити зростання цього показника, в екомісті встановлять гігантські кондиціонери, які будуть працювати від сонячної енергії. Це допоможе скоротити викиди вуглеводнів від кондиціювання приміщень в атмосферу.

До 2050 року Сінгапур планує скоротити їх удвічі.

Майже всі залізничні мережі, дороги для електромобілів і автостоянки в місті будуть знаходитися під землею. Це допоможе звільнити місце для ферм, садів, городів, зон відпочинку, а також пішохідних і велосипедних доріжок. Живі рослини на фасадах допоможуть створити природну систему вентиляції в квартирах та офісах.

У новобудовах передбачена вакуумна система збору сміття. Автоматична система транспортування відходів буде збирати і транспортувати сміття підземними трубами, що допоможе створити більш чисте середовище. Під час подальшої переробки, за допомогою спеціальної технології, ці відходи будуть перетворені в енергію.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button