Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Анатолій Зінченко

27 жовтня невідомі встановили на велосипедній доріжці пішохідного мосту через Дніпро на Труханів острів засоби заспокоєння руху, повідомляють у велоспільнотах Києва.

У групі «Білий велосипед» повідомляють, що цього дня через зіткнення з велосипедистом травмувалася дівчина на роликах. Невідомо, чи це пов’язано з встановленням бар’єрів. Судячи з відео, інцидент стався поза розміткою велодоріжки.

Займалися встановленням гумових напівсфер люди без спецодягу та жилетів. ГО «Київ – Велосипедне Місто» повідомляє, що це робилося «без згоди балансоутримувачів», і вважає, що цим створено потенційно небезпечну ситуацію для руху велосипедистів та персональних електричних транспортних засобів.

«Зазначаємо, що встановлені на велосипедній доріжці гумові засоби заспокоєння руху призначені лише для автомобілів та інших моторизованих транспортних засобів і вкрай небезпечні для велосипедного руху та руху на персональних електричних засобах», – наголошують в організації.

Зокрема, такі засоби можуть стати причиною втрати рівноваги та травмування, слизькі під час дощу, не мають світлоповертальних елементів.

Фото: Анатолій Зінченко

ГО «Київ – Велосипедне Місто» та Сектор розвитку веломережі Департаменту транспортної інфраструктури КМДА вимагають демонтувати ці «лежачі поліцейські» і розглянути інші варіанти. Таокж наголошують, що за наполяганням велоспільноти, такий засіб взагалі був вилучений з нового ДСТУ «Засоби заспокоєння руху».

Велосипедна доріжка на пішохідному мосту є частиною магістрального веломаршруту №1 «Троєщина – Центр». Зазначимо, що перед її облаштуванням велоспільнота пропонувала зробити її вужчою на пів метра, вважаючи, що надто широка доріжка призводитиме до постійних конфліктів між пішоходами та велосипедистами.

Нещодавно на Трухановому острові відкрили вхідну групу з навісом-перголою. Велодоріжку пустили в об’їзд нової вхідної групи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button