Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Перед демонтажем МАФів. Фото: Георгій Ясинський

Депутат Київради Георгій Ясинський ініціював перенесення МАФів біля станції метро «Житомирська» на кількадесят метрів убік. Сезонні ятки при цьому демонтували без можливості перенесення.

За схемою перенесення МАФів, що її опублікував Ясинський, на місці тоговельних рядів передбачено паркування. Ятки ж блокуватимуть прохід до метро з іншого боку

Вранці 28 жовтня працівники «Київблагоустрою» почали демонтувати торговельні ряди, а інспектори з паркування – евакуйовувати машини, з яких здійснювалася торгівля.

За словами Ясинського, дехто з торговців чинив опір. Поліція ж надала у підтримку одного дільничого, зазначив депутат. «Проте громадські інтереси мають бути вищі приватних, і ми їх відстояли», – наголошує він. Депутат стверджує, що навести лад біля метро просили місцеві жителі, які зібрали близько пів сотні підписів.

«Подивіться, як багато вільного місця з’явилося на площі біля виходу зі станції метро “Житомирська”!» – написав він у Facebook. Перенесення МАФів триває.

Депутат заявляє, що площу біля метро реконструюють, а тротуар вздовж вулиці Семашка, зокрема, замостять бруківкою. Про такі плани в КМДА неодноразово заявляли, проте наразі у публічному доступі немає даних про проєкт такої реконструкції. МАФи біля «Житомирської» демонтували й раніше, проте стихійна торгівля постійно відновлюється.

Ясинський був депутатом Київради з 2014 року, і на виборах-2020 знову балотувався, під номером 19 у списку партії «Європейська солідарність». За попередніми оцінками, партія отримає 30 мандатів у міськраді нового скликання.

Ясинський – співзасновник компанії «Людвинівка 31», яка займається вирощуванням бульбоплодів і входить до холдинга ICU, що належав ексголові Нацбанку Валерії Гонтаревій.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button