Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23272 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: cnn.com

У Шанхаї в районі Хуанпу пересунули на майже 62 метра будівлю, яка має архітектурну цінність для міста. Весь процес переміщення був проведений в автоматичному режимі за допомогою «крокуючої» робототехніки, повідомляє CNN.

П’ятиповерховий будинок початкової школи було побудовано ще в 1935 році. Школа там функціонувала до 2018. В ході обговорення в міській раді було прийнято рішення не знищувати об’єкт, що додає особливу історичність кварталу, а пересунути його за допомогою 198 пересувних опор. Будівлю перенесли, щоб звільнити місце для нового торгово-офісного комплексу, який буде завершений до 2023 року.

Протягом 18 днів будівля вагою 7600 тонн була повернута на 21 градус і переміщена на 62 метра на нове місце. В даний час будівля вже встала на новий фундамент і знаходиться на капітальному ремонті.

У заяві уряду йдеться, що цей проєкт вперше був використаний в Шанхаї для переміщення історичної будівлі за допомогою методу «крокуючої» машини. У 2003 році Шанхайський концертний зал, побудований в 1930 році, був переміщений на 66 метрів, щоб звільнити місце для нового надземного шосе.

В останні десятиліття в результаті швидкої модернізації Китаю багато історичних будівель було знесено, щоб звільнити землю для багатоповерхівок та офісних будівель. Зараз серед населення зростає занепокоєння з приводу втраченої архітектурної спадщини. Деякі міста почали нові кампанії по збереженню, використовуючи для цього передові технології, що дозволяє переміщати старі будівлі, а не зносити їх.

Офіційну байдужість до історичної архітектури можна простежити у правлінні лідера комуністичної партії Мао Цзедуна. Під час Культурної революції, з 1966 по 1976 рік, у країні було зруйновано незліченну кількість історичних будівель та пам’ятників.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button