Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23445 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

У вересні цього року в 27 європейських країнах вперше було продано більше електричних, ніж дизельних автомобілів. Про це йдеться в дослідженні компанії JATO Dynamic, повідомляє ITC.ua.

Дослідницька компанія зазначає, що це перший випадок в історії, коли «зелені» моделі авто перевищили один з типів паливних автомобілів. При цьому ще три роки тому саме дизельні версії домінували на ринку Європи.

У звіті йдеться не лише про чисті «батарейні» електромобілі (BEV), але і про будь-яких електрифіковані версії, включаючи ті, що підключаються, та інші гібриди (PHEV, HEV). Загалом за вересень 2019 року в Європі продали 1,3 мільйона автомобілів (на 1,2% більше, ніж роком раніше), з яких 25% або 327,8 тисячі – електричні. Більша частина з них (173,800 або 13% ринку) виявилися м’якими гібридами, а лише 154 тисячі (12% ринку) – PHEV, HEV.

Згідно даним дослідження, найбільш продавані електромобілі в Європі:

  • Tesla Model 3 – 15 702 штуки;
  • Renault ZOE – 11 023;
  • Volkswagen ID.3 – 7 897;
  • Hyundai Kona – 6 055;
  • KIA Niro – 4 911.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button