Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/rufat.raimov

Автомат «Япомогабокс», встановлений в Києві 24 жовтня для обміну пластикових пляшок на корм для безпритульних тварин, зібрав 68 кілограмів пластику за дев’ять днів роботи. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на керівника благодійного фонду «Япомога» Руфата Раімова.

«Ми зібрали за перший тиждень 54 кілограми пластику, плюс в суботу вивантажили шість кілограм, і в неділю вісім. Тобто загалом десь 68 кілограм. Пляшки порахували від суботи до суботи – 2160, після цього ще не рахували. Ми висипали 68 кілограмів корму – це теж поки дані з суботи на суботу», – повідомив Раімов.

Спершу за кожну вкинуту пляшку автомат видавав 50 грам корму, але через великий попит порцію зменшили до 20 грам.

Коли встановлювали бокс, то планували за тиждень відвантажувати мішок пляшок. Зараз вивантажують два мішка за день.

Фото: facebook.com/rufat.raimov

Раімов зазначив, що автомат довелося один раз ремонтувати – хтось невдало засунув у нього завелику пляшку від прального порошку, яка вивела пристрій із ладу. Також одного разу хтось поклав у миску з кормом шматок шоколадки. Проте загалом Раімов вважає запуск автомата успіхом.

«99% людей запевняли мене, що це проєкт не для України, бо вандали й дикуни все зіпсують, а решта проходитиме повз або забиратиме собі корм», – написав він у Facebook.

Раімов додав, що фонд зараз працює над запуском другого «Япомогабокс» разом із навчальними заходами, на яких пояснюватимуть, як правильно користуватися боксами і як правильно сортувати сміття. А до кінця року планують встановити від 5 до 10 автоматів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button