Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Тату-студія «22» на Спаській, 22 відкрилася на початку літа 2020 року. Її засновниця Владислава Шевченко одразу планувала об’єднати в одному просторі студію, тату-школу та галерею.

«Перша виставка «Hi! It`me»‎ інспірована самим місцем, студією тату. Сюди приходять люди, які сприймають свою шкіру як поверхню для висловлювання. Тому виставка — про відносини з собою, самоідентифікацію та зв’язки із зовнішнім світом»,‎ — зазначають кураторки простору Ксенія Малих та Валерія Шиллер.

Робота Юлії Бєляєвої

На виставці будуть представлені роботи Юлії Бєляєвої, Катерини Берлової, Каті Лібкінд та Іллі Чернишевського. Зокрема, практика Чернишевського спрямована на дослідження тіла і відносин із ним, а робота Каті Лібкінд торкається питань особистих меж, сприйняття самої ідеї норми та краси.

Робота Катерини Берлової

При проєктуванні студії та галереї особливу увагу приділили збереженню історичного вигляду будівлі. Будинок на Спаській, 22 є прикладом раннього неоренесансу. Його збудували у 1877 році на замовлення київських купців-братів Василя та Олексія Фоломін на місці одноповерхового дерев’яного будинку ХІХ століття.

Робота Каті Лібкінд

«З подібними місцями потрібно бути дуже уважними та взаємодіяти з ними з ювелірною координацією рухів. Випадкових рукотворних форм архітекторів має бути менше. Будівлю не реставрували, прибрали зайве зі своєї зони оренди: блоки кондиціонерів та рекламу з піддашком над вхідною групою, вхідні двері демонтували та візуально повернули асоціацію з призначенням даного простору – проїзд. Це наша позиція, як соціально-відповідального бізнесу», – говорить архітектор простору Роман Литвин.

Потрапити на виставку «Hi! It`s me» можна до 2 грудня з 12 до 20 години. Вхід вільний. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button