Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізації: Kengo Kuma & Associates

Компанія японського архітектора Кенго Куми разом із норвезькою Mad Arkitekter проєктуватимуть нову Бібліотеку Ібсена у місті Шієн, розташованому у 130 кілометрах на південь від Осло. Їхня пропозиція перемогла на конкурсі, повідомляє ArchDaily.

Бібліотека буде присвячена норвезькому драматургові Генріку Ібсену, який народився саме в Шієні.

Архітектори вписали бібліотеку в місцевий ландшафт, її частина нависає над схилом. Споруда сполучатиме парк із рештою міста.

Дах планують вкрити дерев’яним ґонтом – це система дошок із поздовжнім з’єднанням, поширена у традиційній норвезькій архітектурі.

Перед будівлею буде розташовано амфітеатр. Декілька входів до споруди відображають ідею доступності та відкритості для всіх. Прозорий фасад розмиватиме межу між зовнішнім та внутрішнім просторами. В оздобленні інтер’єру переважає дерево теплих тонів.

У бібліотеці будуть розташовані Національний центр Ібсена, простора зала, кафе, дитяча зона.

Як ми повідомляли, норвезьке архітектурне бюро Snøhetta звершило будівництво енергоефективного офісу Powerhouse Telemark.

Дивіться також: На півночі Норвегії збудують музей-центр споглядання за китами

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button