Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Євген Мушкін

На Виставковому центрі відбувається щорічне планове санітарне вирубування дерев. Видаляють старі та померлі сухі дерева – так званий сухостій, запевняє гендиректор ВДНГ Євген Мушкін.

Цю заяву він зробив у групі жителів Голосіївського району у відповідь на повідомлення про вирубування дерев.

Мушкін запевняє, що ВДНГ одним із перших почав застосовувати електронне чипування деревини. Він перерахував етапи, за якими відбувається вирубування:

  • Зеленбуд ВДНГ планує санітарне вирубування лісу за кварталами. Територія лісу, яка перебуває на балансі Виставкового центру, умовно розділена на 26 кварталів, з яких щорічно прочищують три-чотири.
  • Вирубування узгоджується і затверджується у двох інстанціях: Київлісозахист та Київліс. На підставі цих дозволів виписується так званий «лісорубний квиток».

Приклад дозволу на вирубування дерев. Фото: Євген Мушкін

  • Дерева, які підлягають знесенню, маркуються. На стовбурі на рівні очей людини малюють обліковий номер. Також над поверхнею землі ставлять клеймо.

Фото: Євген Мушкін

  • Співробітники ВДНГ спилюють узгоджені до зносу дерева. Колоди акуратно складають в лісі.
  • Вся деревина оприбутковується – тобто переводиться на баланс ВДНГ – в облікових одиницях: склад-метрах.

Фото: Євген Мушкін

  • Велика частина деревини йде на опалення Оранжереї ВДНГ. Інша частина йде на продаж.
  • Коли з’являється покупець, вся деревина чипується електронними чипами. Кожен чип реєструється в спеціальній базі даних, в яких вказано, хто виробив деревину, на підставі чого, хто покупець, куди деревина їхатиме. Якщо працівники поліції або СБУ зупинять вантажівку з деревиною, вони на місці сканують чип і бачать всю інформацію.

«У лісі замість загиблих дерев виростають нові. Власне, важливо пам’ятати, чому в лісі гинуть дерева – від старості, від конкуренції за місце під сонцем. У радянські часи ліс чистився частіше. У 1990-і та 2000-і він сильно заріс. Місцями стало небезпечно перебувати, бо старі дерева іноді падають», – зауважує гендиректор ВДНГ.

За його словами, ліс займає 156 гектарів із 287 гектарів території Національного комплексу «Експоцентр України».

Читайте також: Гендиректор ВДНГ застерігає від його приватизації

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button