Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Українці, реагуючи на спалах епідемії коронавірусу, почали знижувати соціальну активність. За останній тиждень пересування пішим ходом чи автомобілем знизилося приблизно на 4%, за місяць – на 14%. Такі дані наводяться у трекері відновлення української економіки Центру економічної стратегії.

За даними Apple та Google, пересування машиною або пішки скорочується практично щодня. За останній тиждень падіння було близько 4%, за місяць – на близько 14%. Робочі місця теж стали відвідувати трохи рідше – падіння становить 8% за місяць.

У ЦЕС відзначають, що на зниження активності можуть впливати декілька факторів — сезонне скорочення активності після вересня, нові карантинні заходи та зменшення пересування громадян як прояв обережності. Крім цього, відвідування робочих місць впало на 8% за місяць.

Після активного вересня дещо охолов ринок праці: за місяць щотижневе надходження нових вакансій зменшилося на 8%. Найбільше падіння зафіксовано у сфері ресторанного та готельного бізнесу, а також у сфері обслуговування.

Водночас споживання електрики зросло за останній тиждень на 3%, а загалом із періоду жорстких карантинних обмежень рівень використання електрики збільшився на 23%.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button