Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фасад будинку станом на 7 лиспопада. Фото: Семен Широчин, facebook.com/camrador

Власники квартир в історичному будинку на вулиці Пушкінській, 23-А, у центрі Києва, утеплюють фасад. Робітники вже частково затинькували еркер уздовж трьох поверхів. Проти цього виступають КМДА та містяни.

Як повідомляє дослідник Києва Семен Широчин, мешканці будинку запевняли тележурналістів, що декор не постраждає під час утеплення. «Сьогодні (7 листопада): утепленням перекрито перемички і підвіконня, частково закрито декорації еркера», – пише він (фото вгорі).

Департамент охорони культурної спадщини направив власниці квартири №11 на четвертому поверсі припис із вимогою припинити роботи та укласти охоронний договір. Також звернулися до поліції з проханням почати досудове розслідування.

Фото: Семен Широчин, facebook.com/camrador

У Департаменті також зазначають, що не надавали ніяких дозволів та не отримували жодної науково-проєктної документації.

«Всі хочуть жити в гарному місті, із парками, доглянутими будинками, всі наводять приклад величних історичних будинків за межами України і обурюються занедбаними або спотвореними кондиціонерами і “цар-балконами” наших історичних споруд. При цьому роблять те, що ця пані на Пушкінській. Комфорт і краса не повинна закінчуватись для нас межами наших квартир», – йдеться в заяві Департаменту.

Шостого листопада невідомі прийшли до будинку на Пушкінській з гучномовцем, щоб оголосити про припис від Департаменту КМДА.

«Архітектор Даміловський зараз у гробу перевертається, уявляючи, що ви робите з цим будинком», – заявила людина з гучномовцем.

Будинок, збудований 1914 року у стилі неокласичного модерну, проєктував український архітектор Микола Даміловський. Він є пам’яткою історії місцевого значення. У середині ХХ століття тут жив композитор Михайло Вериківський.

Фото: Семен Широчин, facebook.com/camrador

Департамент охорони культурної спадщини КМДА також закликав Верховну Раду прийняти у другому читанні законопроєкт 0895, який дозволить «вирішити питання із такими власниками як квартир, так і будівель-пам’яток».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button