Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23479 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: pxfuel

На території урочища Бабин Яр у Києві, де у 1941-43 роках відбувалися масові розстріли, а зараз діє історико-меморіальний заповідник, планують звести синагогу, повідомляє Укрінформ.

Будівництво меморіальної синагоги ініціюють Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» спільно з головними рабинами Києва та України Яковом Дов Блайхом та Моше Реувеном Асманом.

Відкриття синагоги запланували вже на 2021 рік. Саме наступного року відзначатимуть 80-і роковини трагедії у Бабиному Яру.

Синагога стане етапом меморіалізації всієї території Бабиного Яру, що також включатиме будівництво музею, наукового й освітнього центрів тощо.

«Нині тисячі людей відвідують Бабин Яр, аби вшанувати пам’ять жертв трагедії та помолитися за спочилих, більшість з яких мають бути пом’януті за юдейськими традиціями», – зазначив головний Яков Дов Блайх – головний рабин Києва та України від Об’єднання юдейських релігійних організацій України.

«Ми вбачаємо наш обов’язок в тому, щоб піклуватися про людей, які відвідують Бабин Яр та мають потребу гідно вшанувати пам’ять та помолитися за спочин своїх рідних та всіх, хто загинув у страшній трагедії Голокосту», – вважає Моше Реувен Асман – головний рабин хасидів Хабад Любавич від Всеукраїнського конгресу юдейських релігійних громад.

За весь час нацистької окупації у Бабиному Яру були розстріляно 90-100 тисяч людей, з них приблизно 65-70 тисяч євреїв, за даними історика Віталія Нахмановича. Наймасовіший розстріл відбувся 29 вересня 1941 року, коли розстріляли близько 33 тисяч київських євреїв.

Нагадаємо, з кінця минулого року над концепцією музею Голокосту працює нова компанда, художнім керівником якої став російський кінорежисер Ілля Хржановський, автор контроверсійного фільму «Дау». Чорновий варіант ідеї музею критики називали геймізацією смерті та Дісней-Голокостом. У червні презентували проєкти експозиції майбутнього музею.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button