Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23538 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: mostafa meraji, Unsplash

7 листопада влада Об’єднаних Арабських Еміратів анонсувала значні зміни до кримінального та адміністративного кодексів, які, серед іншого, дозволять алкоголь та позашлюбний секс, повідомляє Громадське з посиланням на місцеві ЗМІ.

Зокрема, вживання алкоголю більше не буде кримінальним злочином. Останнім часом в країні й так дуже рідко притягали за це до відповідальності, але тепер вживання міцних напоїв стане законним. Вживати спиртне можна буде у приватному порядку або ж у спеціальних громадських місцях, де це дозволено. Пити й купувати алкоголь можна буде з 21 року.

Також скасовується відповідальність за спільне проживання чоловіка та жінки поза шлюбом. За це також рідко карали, але тепер заборони не буде де-юре.

В ОАЕ також скасують пом’якшення покарання для так званих «злочинів честі», коли чоловік міг покарати родичку, яка нібито зганьбила родину. Зараз законодавство передбачає м’якші покарання для такої категорії злочинів, проте після реформи «злочини честі» розглядатимуть у звичайному порядку.

Влада обіцяє посилити покарання за будь-які домагання або переслідування жінок. Крім того, закон визнаватиме, що жертвою домагання або переслідування можуть бути й чоловіки.

Як повідомляє The National, найвагоміші зміни стосуватимуться лібералізації законодавства щодо шлюбів та спадкування для іноземців – адже близько 85% населення ОАЕ є громадянами інших країн. Так, процедура розлучення пари, яка одружилася в іншій країні, відповідатиме законодавству першої країни. На жителів з іноземних громадянством також не поширюватимуться правила шаріату під час успадкування майна.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button