Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23399 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/chornobyldorf

Оперу «Чорнобильдорф», прем’єра якої відбулася в Києві 31 жовтня, виклали у вільний доступ на YouTube. Охочі можуть безкоштовно подивитися відеоверсію вистави до 21:00 15 листопада.

Потім доступ до відео буде закрито до моменту завершення світового турне постановки – «орієнтовно 2029-2030 рік, і це за умови винаходу вакицини від коронавірусу вже в наступному театральному сезоні та реінкарнації відповідних музично-театральних фестивалів», зазначають організатори.

Виставу від формації Nova Opera презентують як «археологічну оперу в семи новелах». Вона оповідає про постлюдство після серії катастроф. Назва «Чорнобильдорф» поєднує назви двох атомних станцій, друга з яких – Цвентендорфська, збудована у 1970х роках в Австрії. Її так і не запустили через масові протести.

Фото: facebook.com/chornobyldorf

Автори створили «чорнобильдорфську» міфологію, поєднавши елементи фольклорних традицій різних культур, східноєвропейської народної музики, духовної музики, барокової та класицистичної європейської музики тощо. Мови вистави: українська, німецька, латинська, італійська, російська та «протодунайська».

Фото: facebook.com/chornobyldorf

Орфея грає письменник і поет Юрій Іздрик, а Еврідіку – австрійська акторка Анн Беннент. Музику, та лібрето створювали Роман Григорів та Ілля Разумейко, раніше відомі за такими операми, як «Йов», GAZ, «Аерофонія» тощо.

Фото: facebook.com/chornobyldorf

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button