Через карантин вихідного дня заклади харчування втратять до 40% виручки (дослідження)
Через карантин вихідного дня найбільше постраждають ресторани та бари. Кав'ярні та пекарні найменше залежать від вихідних.
Через карантин вихідного дня найбільше постраждають ресторани та бари. Кав'ярні та пекарні найменше залежать від вихідних.
Фото: unsplash.com
Через карантин вихідного дня бари і ресторани можуть не дорахуватися понад 40% виручки. Про це йдеться в дослідженні компанії по автоматизації кафе і ресторанів Poster.
За даними дослідження, на суботу та неділю припадає основна частина виручки закладів громадського харчування. У вихідні дні ресторани заробляють в середньому 41% від свого тижневого обороту, бари – 40%, піцерії і кальянні – 35%, фастфуди – 31%, кондитерські – 30%.
Найменше залежать від вихідних днів кав’ярні та пекарні. Проте й для них виручка в суботу та неділю становить відчутну частку в тижневому обороті – 27% і 25% відповідно.
У компанії стверджують, що карантин вихідного дня призведе до різкого спаду виручки закладів, а постійні витрати при цьому залишаться тими ж. Для ресторанного бізнесу, маржинальність якого не перевищує 20%, це робота в збиток.
Дослідження базується на операційних даних близько п’яти тисяч закладів України. Дані являють собою сукупну неперсоналізовану статистику і взяті за період з шостого січня по восьме листопада 2020 року.
Сьогодні Кабінет міністрів підтримав ініціативу Міністерства охорони здоров’я щодо запровадження карантину вихідного дня з 14 до 30 листопада 2020 року. На вихідних заборонятиметься робота ТРЦ, спортзалів, фітнес-центрів, басейнів, театрів і проведення масових заходів. Крім того, заборонено приймати відвідувачів у барах, ресторанах, кафе та установах розважальної сфери.
Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» всього від 100 грн/місяць!
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті