Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення з сайту risu.ua

На сайті петицій до Київради з’явилося прохання скасувати дозвіл на будівництво молитовного будинку з недільною школою, який будує громада мормонів на вулиці Глибочицькій, 5, що на Татарці.

«Будівництво буде майже впритул до “живих” будівель та під його потреби було вирубано всю зелену зону, яка там існувала не один рік», – пояснює Ігор Поривай автор петиції, під якою зараз підписалося дев’ятеро людей.

Він зазначає, що поряд вже є чимало «таких будівель» – щонайменше п’ять церков і одна мечеть.

Ділянку на Глибочицькій орендувала у міста релігійна громада мормонів (Церква Ісуса Христа святих останніх днів). Орендарі знесли будівлю колишнього дитсадка та господарські споруди, визнані аварійними.

Зображення з сайту risu.ua

2015 року Київрада розірвала договір оренди із мормонами і надає статус скверу зеленій зоні, яка на той момент вже повністю вкрила запущену ділянку. Та вже через декілька місяців мормони оскаржили це рішення в суді. Торік Верховний Суд остаточно повернув цю ділянку Церкві Ісуса Христа святих останніх днів.

Громада мормонів запевняє, що крім молитовного дому створить публічний сквер, який буде доступний вдень. Водночас у квітні місцеві жителі повідомили, що забудовник зрубав дерева на ділянці.

Ділянка у квітні 2020 року. Фото: Наталия Даниленко

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button