Науковці: обмеження кількості людей у приміщеннях зменшує ризик захворіти коронавірусом
Для дослідження науковці проаналізували геодані 98 мільйонів людей із десяти міст США.
Для дослідження науковці проаналізували геодані 98 мільйонів людей із десяти міст США.
Фото: unsplash.com
Обмеження кількості людей, які перебувають у приміщеннях, зменшує ризик інфікування коронавірусом. Якби громадські місця були відкриті у перші місяці пандемії, то більшість людей заразилися саме там, повідомляє Nature.
У своєму дослідженні науковці проаналізували геодані 98 мільйонів людей із десяти міст США. Вчені отримали дані про щогодинне їх пересування та розрахували, скільки у середньому людей перебувало на квадратний метр.
За результатами дослідження встановлено, що якби ресторани, спортзали та інші громадські місця були відкриті у перші місяці пандемії, то вісім із десяти людей інфікувалися коронавірусом саме там. На їхню думку, ресторани були б найризикованішими місцями, ризик інфікуватися там приблизно у чотири рази вищий, ніж у спортзалі чи готелі.
Крім того, науковці вважають, що часткове обмеження роботи закладів харчування особливо важливо для людей із низьким рівнем доходу. Дослідники проаналізували відмінності між людьми з різними доходами. Для цього вони проаналізували продуктові магазини та з’ясували, що у районах із низьким рівнем доходу люди вдвічі частіше інфікувалися коронавірусом, ніж у районах із вищим рівнем доходу.
Вони пояснюють це тим, що в магазинах у районах із низьким рівнем доходу на один квадратний метр на 60% більше відвідувачів і покупці в таких магазинах залишаються в приміщенні.
Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» всього від 100 грн/місяць!
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті