Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Обмеження кількості людей, які перебувають у приміщеннях, зменшує ризик інфікування коронавірусом. Якби громадські місця були відкриті у перші місяці пандемії, то більшість людей заразилися саме там, повідомляє Nature.

У своєму дослідженні науковці проаналізували геодані 98 мільйонів людей із десяти міст США. Вчені отримали дані про щогодинне їх пересування та розрахували, скільки у середньому людей перебувало на квадратний метр.

За результатами дослідження встановлено, що якби ресторани, спортзали та інші громадські місця були відкриті у перші місяці пандемії, то вісім із десяти людей інфікувалися коронавірусом саме там. На їхню думку, ресторани були б найризикованішими місцями, ризик інфікуватися там приблизно у чотири рази вищий, ніж у спортзалі чи готелі.

Крім того, науковці вважають, що часткове обмеження роботи закладів харчування особливо важливо для людей із низьким рівнем доходу. Дослідники проаналізували відмінності між людьми з різними доходами. Для цього вони проаналізували продуктові магазини та з’ясували, що у районах із низьким рівнем доходу люди вдвічі частіше інфікувалися коронавірусом, ніж у районах із вищим рівнем доходу.

Вони пояснюють це тим, що в магазинах у районах із низьким рівнем доходу на один квадратний метр на 60% більше відвідувачів і покупці в таких магазинах залишаються в приміщенні.

Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
всього від 100 грн/місяць!

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button