Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23475 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/Zhenya Molyar

На виході із станції метро «Тараса Шевченка» проводиться поточний ремонт, під час якого зняли варіантні плитки 1979-1980 років, повідомила мистецтвознавиця Євгенія Моляр у себе на сторінці в Facebook.

Варіантні плитки розробляла художниця Ганна Шарай в 1979-1980 роках в Експериментальній лабораторії архітектурної кераміки (Майстерня Ніни Федорової), виготовляли їх на ДСК-1 «Метропроект» для чотирьох станцій метро: «Петрівка», «Оболонь», «Лісова» і «Тараса Шевченка».

Допис прокоментувала заступниця директора КП «Київський метрополітен» Наталка Макогон: «Там проводиться поточний ремонт. З вашого фото видно, що він давно необхідний. Дана плитка та перехід не є архітектурною пам‘яткою, тому буде встановлене сучасне облицювання».

На питання інших дописувачів: «Чи хтось надав метрополітену висновок з приводу цінності плитки, чи це персональна думка окремих працівників?». Макогон відповіла, що статус архітектурних пам‘яток надають відповідні інстанції, не метрополітен. А цей перехід, мовляв, не має охоронного статусу, тому «ремонт там проводиться в рамках поточних робіт з утримання інфраструктури службами метрополітену».

Також заступниця директора метро додала, що скоріше за все, це буде «звичайна сучасна плитка для зовнішніх об‘єктів».

До речі, горельєфне керамічне панно «Місто на семи горбах», яке демонтували з фоє київського готелю «Турист», також створене Експериментальною лабораторією архітектурної кераміки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button