Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/serhiyprytula

Колишній кандидат у мери Києва Сергій Притула під час ефіру його програми «Посеред тижня» на Радіо НВ поспілкувався з слухачем, який назвав святкування єврейського Нового року в Умані – «шабашем», та заявив, що «повністю поділяє його емоційне обурення». Про це повідомив Telegram-канал Об’єднаної єврейської громади України.

Повідомляється, «в ефір зателефонував котрийсь Роман із Краматорська, який назвав святкування єврейського Нового року в Умані – «шабашем», а цадика Нахмана назвав «нациком хацманом». Під час ефіру Сергій Притула «не тільки не повідомив слухачам про неприпустимість використання радіо як рупора юдофобських висловлювань, а й, навпаки, вступив зі слухачем у доброзичливу бесіду і з приємною усмішкою повідомив, що повністю поділяє його емоційне обурення і страшенно радий чути його в ефірі з таким хорошим настроєм».

У громаді мають намір звернутися в поліцію Краматорська із заявою про відкриття кримінальної справи за ст. 161 Кримінального України (розпалювання міжнаціональної ворожнечі).

На поведінку ведучого відреагувала Комісія з журналістської етики. Комісія вбачає у випадку порушення етики українського журналіста та не може розцінювати його дії як несвідомі або такі, які викликані розгубленістю через нову ситуацію. Комісія оголосила ведучому прямого ефіру та Радіо НВ публічне несхвалення.

Також на вислови ведучого прокоментувало Радіо НВ. Вони пояснили, що «ведучий зреагував на репліки додзвонювача з іронією, маючи на увазі те, що у сучасному світі людина з подібним світоглядом – це недолугий атавізм». На радіо вважають, що помилка ведучого програми була в тому, що він не поставився до слів дозвонювача достатньо серйозно, незважаючи на те, що думки, які додзвонювач висловив, є образливими та неприпустимими. З Притулою була проведена бесіда одразу ж після ефіру, повідомило Радіо НВ.

Сам Притула заявив, що «ніколи не толерує антисемітські висловлювання ні в приватному спілкуванні, ні у коментарях на своїх сторінках у соцмережах, ні в публічній площині». Свою поведінку він пояснив так: «розмова з слухачем швидко закінчилась і, з-посеред усіх варіантів реакції на слухача, я обрав ту, яка мені на той момент видалася правильною – глузливо та іронічно сказати, який я «радий» був його чути».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button