Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/FolkUkraine

Святкування Нового 2021 року у Києві вперше планується без фудкортів, великих концентрів та масових гулянь через пандемію коронавірусу. Про це повідомив засновник проекту FolkUkraine, який організовує новорічні святкування у столиці, Ігор Добруцький у коментарі «Українській правді».

Під час святкування Нового року в Києві дотримуватимуться обмежень, організатор вже підготував декілька планів. Цього року не буде фудкорту, організатор планує залишити «щось легеньке, що можна за склом зробити і з вікна подати – кава, чай, какао, глінтвейн, а також, можливо, ще будуть продавати сувеніри».

«Все інше – концерти, святкування дня Святого Миколая – на це все буде обмеження», – повідомив Добруцький.
За його словами, наразі не планується навіть великого концентру у новорічну ніч. Поки лиш готують запалення ялинки – 19 грудня о 19:00. Проте як саме відбуватиметься святкування, наразі невідомо.

Фото: FolkUkraine

Ялинка на Софійській площі цього року буде штучною, заввишки 31 м. Від живої ялинки відмовились, оскільки на ім’я мера Києва надійшло багато звернень з проханнями не рубати сторічне дерево, а замінити його на штучне. Замість зірки на ній буде капелюх, оскільки тематика цьогорічного свята «Казковий ліс», а прикрашатимуть 1,5 тисячі іграшок – шишки, жолуді, білочки, грибочки та гірлянди.

Новорічне дерево коштуватиме п’ять-сім мільйонів гривень. Однак оплатять це спонсори та рекламодавці. З міського бюджету коштів не витрачатимуть, запевняє Добруцький. Під ялинкою буде пеньок площею 100 квадратних метрів. У ньому планувалося розташувати кафе, але через карантин від цієї ідеї відмовились.
Крім того, у столиці готують дві ковзанки – на Подолі та біля Арки дружби народів – та гірку на Подолі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button