Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Naina Helén Jåma

У жовтні у парку Варберга, передмістя Стокгольма, відкрили дві масштабні скульптури велетнів, створені французьким художником Ксав’є Вейаном. Його проєкт переміг у конкурсі, який муніципалітет провів у 2018 році, повідомляє Yatzer.

Арт-об’єкт «Варберзські Велетні» – це фігура чоловіка, що лежить, завдовжки 19 метрів, та жіночий бюст заввишки три метри. Скульптури зроблено з блакитних бетонних блоків.

Фото: Naina Helén Jåma

Фігури є частиною паркового ландшафту і публічного простору. Вони також можуть виконувати функції лави, стола або дитячого майданчика.

«Мистецтво у публічному просторі це не лише репрезентація чогось – метафора, – але й фізичний об’єкт, на відміну від експонатів у музеї чи галереї», – зазначає автор велетнів.

Фото: Naina Helén Jåma

Скульптор використав цифрові 3D-портрети власних друзів, які йому позували. Він, зокрема, надихався головами американських президентів на горі Рашмор, які також розмивають межу між природним та штучно створеним.

Вейан вважає, що небесно-блакитний колір добре виглядає у будь-яку пору року – як на тлі зеленої трави, так і на тлі снігу.

Фото: Naina Helén Jåma

Читайте також: Чи доречний новий фонтан із архангелом на Володимирській гірці? Відповідають мистецтвознавці, історики й художниці

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button