Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Проєкт Den

Нью-йоркська компанія Den презентувала набір-конструктор, за допомогою якого можна зібрати хатку за кілька днів, встановивши її у будь-якому віддаленому місці посеред дикої природи. Її також можна використовувати як будиночок для гостей, домашній офіс або місце для занять йогою, повідомляє Dezeen.

У результаті має вийти трикутна хижа площею трохи більш як 10 квадратних метрів з похилими стінами-дахом із дерева та панорамним трикутним вікном.

Набір включає готові елементи будинку з уже просвердленими отворами, а також всі необхідні деталі від болтів до фурнітури. Розробники попіклувалися, аби все це можна було змонтувати інтуїтивно та за допомогою базового набору інструментів, таких як дриль, гайкові ключі та будівельний степлер. В разі потреби хатку можна розібрати та зібрати наново в іншому місці.

Проєкт Den

Однак, якщо хатку потрібно буде встановлювати на нерівній поверхні, наприклад на схилі, радше за все доведеться винайняти спеціалістів.

При цьому у компанії запевняють, що хатка доволі міцна і має добру теплоізоляцію, що робить її придатною для мешкання за будь-якого клімату. До комплектації можна додати пропановий обігрівач.

Нещодавно подібний концепт створила фінська студія Puisto – модульний будиночок, який збирається як меблі. На відміну від американської розробки, у комплект входить конструкція для спорудження фундамента.

Проєкт Studio Puisto

Фінські архітектори передбачали, що такі збірні хатки можуть особливо стати в нагоді під час пандемії коронавірусу, адже кращого місця для ізоляції годі вигадати.

Проєкт Studio Puisto

Влітку цього року модульний домашній офіс презентувала британська компанія Koto. Work Space Cabin передусім задумували для роботи з дому під час пандемії.

Проєкт Koto. Фото: Edvinas Bruzas

Маленькі будиночки на природі (cabins), подібних до хижі мисливця чи лісника, – дуже популярний розділ архітектурних часописів, адже викликає відчуття перевісної романтики і затишку. Існує навіть поняття cabin porn. Після початку пандемії заміські хатки набувають все більшої популярності.

Хатка від французької студії A6A

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button