Який може мати вигляд модерністська будівля колишньої поліклініки на Рейтарській?

Дата публікації: 24.11.2020 Розділ: Колонки

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23585 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
...

Автор колонки:

Володимир Шевченко

Заслужений архітектор України, співавтор проєкту будинку поліклініки Літфонду спілки письменників України на вул. Рейтарській

Події, пов’язані з поліклінікою Літфонду СП на вулиці Рейтарській 15 у Києві, розвиваються таким чином, що мені бачиться необхідним продовжити розмову про майбутню долю цієї будівлі.

Безжальна експлуатація останніх років круглого корпусу будівлі колишньої поліклініки і амбіції колишніх власників привели до жахливого спотворення його архітектури.

Група інвесторів на чолі з Марком Вілкінсом і Ігорем Фарберовим підтвердили свої наміри відновити його колишній вигляд. Дякую їм за розуміння і сподіваюся, що все намічене вийде. Навесні 2021 року, якщо не завадить карантин, будівля відкриється для відвідувачів. У ньому передбачається розмістити фудкорт та магазин еко-продуктів.

Про долю фасаду шестиповерхової будівлі досі, на жаль, можна тільки здогадуватися. За деякою інформацією в ньому передбачається на першому поверсі розмістити готель з фудкортом і конференц-зал в надбудові на даху. При такій структурі будівлі готель буде двозірковим, з відповідною прибутковістю, тим більше, що поруч розташован багато кафе.

У цьому будинку, враховуючи його популярність, як яскравого прикладу радянського модернізму Києва, логічно було б розмістити, наприклад, бутик-готель з відповідними інтер’єрами і повним відновленням фасадів. Замість фудкорту на першому поверсі доречніше розташувати громадський заклад, а на покрівлі будинку оглядовий майданчик. Я думаю, що бажаючих посидіти на цьому майданчику з келихом хорошого вина, з панорамою Софії і центральної частини міста буде багато. Озеленення терас номерів з видами на історичну забудову будуть додатковою опцією для клієнтів готелю.

Відновлена ​​архітектура будівлі працюватиме на прибутковість об’єкта.

Якщо рухатися цим шляхом то замовники та інвестори можуть отримати успішний бізнес в центральній частині міста і бренд, який буде залучати киян і туристів. Для цього вже багато зроблено. Будівля за адресою вул. Рейтарська, 15 в Києві включено в різні каталоги і путівники, в тому числі і зарубіжні.

Представлене зображення відновленого фасаду будівлі, виконано завдяки допомозі Антона Мітрахова і Олексія Бикова.

Цей матеріал є авторською колонкою та може не збігатись з позицією редакції

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button

Зареєструйтеся, щоб продовжити читати «Хмарочос»

Вітаємо! За цей тиждень ви переглянули вже 5 сторінок на «Хмарочосі». Ми цінуємо, що ви є нашим активним читачем, і просимо пройти швидку реєстрацію. Ми не збираємо ваші персональні дані. Після реєстрації ви зможете продовжити користуватися сайтом.

Відповіді на популярні питання

З вашою підтримкою ми стаємо кращими і отримуємо можливість створювати більше цінних та цікавих матеріалів про наше місто. Якщо маєте питання щодо реєстрації, напишіть нам листа на [email protected]