Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: poglyad.tv

Місто Славутич, що у Київській області, планують перетворити на універсальний публічний простір, доступний для маломобільних груп населення та сімей із дітьми. Пілотний проєкт «Без бар’єрів» обіцяють реалізувати за чотири роки, йдеться в повідомленні ініціаторки проєкту – першої леді Олени Зеленської в Facebook.

«Сьогодні ми зробили важливий крок у напрямку розбудови інклюзивного простору в Україні – підписали меморандум про розвиток безбар’єрної архітектури. Звичні для багатьох із нас речі – працювати в офісі, відвідувати музей чи театр – для людей з обмеженою мобільністю майже недоступні саме через архітектурні бар’єри… Дякую меру міста Славутича, який зголосився реалізувати пілотний для України проект. Протягом наступних чотирьох років Славутич має стати повністю безбар’єрним для кожного», – йдеться в повідомленні.

За словами Зеленської, основною метою укладеного меморандуму є забезпечення кожній людині повної доступності до будь-якого громадського закладу та транспорту, створення інфраструктури, яка сприятиме руху та розвитку соціально активного життя.

У подальшому Міністерство розвитку громад та територій планує використовувати напрацювання та реалізовані у Славутичі успішні кейси для популяризації ідеї розвитку безбар’єрної архітектури на території всієї України.

Проєкт «Без бар’єрів» відкритий і для інших міст та ОТГ, які бажають долучитися до ініціативи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button