Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/wildtheatre.ua

ООН в Україні та «Дикий театр» представили експозицію «Нові Шрами», створену в рамках всесвітньої кампанії 16 Днів активізму проти ґендерно зумовленого насильства, повідомляється на сторінці «ООН Жінки» в Facebook.

Вистава зібрала реальні історії українських жінок про їхні фізичні та душевні рани, спричинені насильством. Глядач сам обирає сюжет, може змінювати хід історії та впливати на дії актрис, проживаючи події багато разів із різним фіналом, повідомляє «Громадське».

«Деякі люди і ситуації, що трапляються з нами – залишають за собою шрами. Видимі чи ні, але досить болісні. Комусь допомагають рубцювальні бальзами, комусь – час і психоаналітики, а хтось відчуває фантомний біль крізь роки. «Нові Шрами» – це реальні історії жінок. Історії ран і рубців, історії стосунків і взаємодій, які так і не змогли загоїтися. Хтось скаже: рубці –  це досвід, але справжня любов не залишає шрамів», – йдеться в дописі «Дикого театру» в Facebook.

Також в ігровому форматі проєкт планує представити прем’єру вистави на сцені київського Довженко-центру та її пряму трансляцію на YouTube-каналі ООН в Україні (25 листопада о 20:00).

Історії для вистави зібрали драматургиня Кіра Малініна, режисерка проєкту Наталка Сиваненко, художниця Леся Головач. Над сценарієм вистави-гри працювали Маша Ряпулова та Ліда Соклакова. Актриси: Анна Кузіна, Анна Абрамьонок, Анна Сердюк, Марина Сердешнюк і Римма Зюбіна.

Проєкт «Нові шрами» створений з реальних історій, якими поділилися жінки різного віку з різних куточків країни. Це історії про психологічне, економічне, фізичне та сексуальне насильство.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button