Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash.com

Навіть коли всі амбулаторії сімейної медицини в Україні щоденно вакцинуватимуть постійний потік пацієнтів по вісім годин на день без перерв і вихідних, це триватиме пів року, та не гарантує встановлення колективного імунітету до COVID-19. У реальному житті досягнути такого неможливо, йдеться в дослідженні Київської школи економіки

У Київській школі економіки вважають, що Україна має тестувати на COVID-19 у шість разів більше. На їхню думку, система тестування не контролює захворюваність в країні. Щоб взяти ситуацію під контроль, при 12 500 нових випадків на добу слід проводити 250 тисяч ПЛР-тестів щодня. Нинішній рівень тестування — в середньому 40 тисяч ПЛР-тестів на добу. Ця кількість тестів достатня для контролю ситуації, коли Україна мала дві тисячі нових випадків на день.

Наразі коефіцієнт виявлення нових випадків дуже високий — 33%. ВООЗ рекомендує притримуватися рівня у 5% для контролю за ситуацією. Жодна з областей в Україні не відповідає цьому рівню.

Згідно з дослідженням, за ідеальних умов шість місяців триватиме вакцинація однієї групи ризику. У КШЕ підрахували, що в Україні орієнтовно 13,5 мільйонів людей старше 55 років, які є в групі ризику із COVID-19. Їх треба вакцинувати у першу чергу.

Навіть в ідеальному світі, коли всі 6 580 амбулаторій сімейної медицини, законтрактовані Національною службою здоров’я, щоденно вакцинуватимуть постійний потік пацієнтів по вісім годин на день без перерв і вихідних, це триватиме шість місяців. Проте це лише 36% населення, що навіть не гарантує встановлення колективного імунітету.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button