Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23507 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба МВС

Дві 20-поверхівки житлового комплексу «Деміївський картал», що недобудувала група компаній Анатолія Войцеховського, вже другий рік опалюються дровами. Днями ЖК відвідав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, який зазначив, що люди живуть у «жахливих умовах».

«Тисячі людей близько п’яти років живуть без нормальних умов. Опалюють будинки дровами, не мають каналізації, водопостачання, платять подвійну ціну за електроенергію», – повідомив Геращенко.

Раніше Володимир Гуцул, журналіст, який спеціалізується на темі ЖКГ, публікував фото дров для котельні, яка обігірває понад 2,5 тисячі мешканців. Він зазначив, що нещодавно тут сталася пожежа – горів димохід дров’яної котельні, який іде по утепленому фасаду. Пожежники, яким вдалося вчасно загасити пожежу, зауважили, що пощастило, що не загорівся утеплювач.

Фото: Володимир Гуцул

Мешканці повідомляли журналістам Інформатора та Domik.ua, що платять комерційний тариф за електрику – рахунок на маленьку однокімнатну квартиру коливається в межах 1,5 тисячі гривень. «Каналізація тимчасова, те саме з водою», – розповідали вони.

Нещодавно Шостий апеляційний адмінсуд зобов’язав КМДА добудувати ЖК «Деміївський квартал», що на вулиці Ракетній, 24.

За словами Геращенка, МВС, КМДА та ДАБІ спробують застосувати експериментальну схему через процедуру банкрутства: муніципалітет забирає права у забудовника, який покинув об’єкт, та пропонує іншим забудовниками завершити проєкт.

Читайте також: Платний ліфт, брудна вода й атака дронами – я живу у київському недобуді

Даний медіа проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку, наданій через USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ). Грантоотримувач Проєкту - Журнал Хмарочос несе повну відповідальність за зміст публікацій, який не обов`язково відображає позицію USAID або Уряду Сполучених Штатів Америки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button