Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/fpsu.administration

Печерський районний суд чотирма ухвалами заарештував Будинок профспілок та іншу нерухомість Федерації профспілок України через підозру в незаконному відчуженні цих об’єктів у Фонду держмайна, повідомляє Економічна правда.

В переліку арештованих об’єктів є:

  • Будинок профспілок на Майдані Незалежності;
  • Міжнародний центр культури і мистецтв (Жовтневий Палац);
  • ресторанний комплекс на Трухановому острові;
  • будівля на Контрактовій площі, 10;
  • учбово-спортивна база «Святошин»;
  • санаторій «Жовтень» у Конча-Заспі;
  • санаторії в Ірпіні, Одесі, Куяльнику;
  • інша нерухомість у Києві, Одесі, Ужгороді, Луцьку, Трускавці.

Будинок профспілок постраждав від пожежі 19 лютого 2014 року в розпал сутичок на Майдані. Для фінансування капітального ремонту знайшли інвестора – «ІТТ-Нерухомість» (зараз – БЦ «Майдан Плаза»), якому віддали у власність третину будівлі під офісний центр. Як повідомило джерело Економічної правди, Федерація не мала права віддавати квадратні метри нерухомості, адже не була її власником.

У пресслужбі БЦ «Майдан Плаза» пояснюють, що витратили 170 мільйонів гривень на ремонт тієї частини будівлі, яка лишалася у Федерації профспілок. Щодо тієї частини будівлі, що мала перейти до бізнес-центру, уклали іпотечний договір, який закрили у 2017 році після того, як усі сторони виконали свої зобов’язання.

У Федерації профспілок запевняють, що законно володіють арештованим майном.

«Які підстави у суду накладати арешт на це майно? Мають бути підстави, що майно, можливо, буде реалізовано. Наразі ми не знайдемо жодного рієлтора, жодного оголошення, що майно реалізується», – заявив представник керівництва ФПУ Дмитро Довганенко.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button