Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/darn.kievcity.gov.ua

Біля школи №105 на вулиці Сімферопольській у Дарницькому районі розмалювали залізобетонний паркан завдовжки 86 метрів, повідомляє Дарницька райадміністрація.

Паркан декорували традиційним Самчиківським розписом, характерним для Волині. Мурал занесли до Книги рекордів України як «найдовший Самчиківський розпис».

Фото: facebook.com/darn.kievcity.gov.ua

Глухий залізобетонний паркан розташовано уздовж території школи – раніше, як свідчать зйомки Google Maps 2015 року, замість нього була легка металева огорожа. Шкільний паркан та паркан розташованої поряд лікарні утворюють вузький коридор, яким щодня ідуть тисячі місцевих жителів, щоб скоротити шлях.

Зображення з Google Maps 2015 року

«Люди ідуть з роботи і на роботу, і щоб цей шлях вузьким кордором зробити веселішим, розмалювали паркан…», – пояснює журналістам ТСН голова Дарницької райдержадміністрації Ярослав Лагута.

«…Його назвали стежина смерті», – перебиває чиновника літня жінка, що йшла повз.

Стало веселіше. Скріншот із відеорепортажу ТСН

У райадміністрації обіцяють і надалі «реалізовувати подібні проєкти на інших парканах».

Раніше в цьому ж Дарницькому районі створили «найвищий у Європі» мурал, який «уособлює одвічні сімейні цінності».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button