Coca-Cola, Roshen та PepsiCo: названі топ-10 брендів в Україні, які забруднюють довкілля пластиком

Під час бренд-аудиту Break Free From Plastic активісти зібрали 1013 одиниць відходів на вулицях 14 українських міст.

Дата публікації: 3.12.2020 Розділ: Новини

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


За результами бренд-аудиту Break Free From Plastic, компанії PepsiCo, Coca-Cola та Roshen потрапили у трійку найбільших забруднювачів пластиком в Україні. Про це йдеться у звіті аудиту.

Під час аудиту активісти зібрали 1013 одиниць відходів на вулицях 14 українських міст і визначали, якому бренду вони належать. Бренд-аудит в Україні координували ГО Zero Waste Society та Zero Waste Alliance Ukraine.

Перше місце в антирейтингу зайняла компанія Coca-Cola, пластикові відходи якої були найбільше виявлені на вулицях країни. На другому місці опинилася українська кондитерська корпорація Roshen і упаковки від її солодощів, на третьому місці – компанія PepsiCo.

Також в топ-10 антирейтингу потрапили :

  • Carlsberg
  • АТБ
  • IDS Borjomi GROUP
  • Nestle
  • Phillip Morris
  • Оболонь
  • Молочний Альянс

За словами організаторки акції Анастасії Мартиненко, звання «Топ глобальних засмічувачів» описує материнські компанії, бренди яких були зафіксовані забруднювачами більшості місць у світі найбільшою кількістю пластикових відходів. Coca-Cola, Nestlé та PepsiCo залишаються Топ-3 глобальними засмічувачами вже третій рік поспіль.

У 2020 році Break Free From Plastic залучили 14 734 волонтерів у 55 країнах для проведення 575 бренд-аудитів. Волонтери зібрали 346 494 одиниць пластикових відходів, 63% з яких мали чітку позначку бренду. До акції також долучились 14 міст України. У світі вже третій рік поспіль найбільшими забруднювачами у світі визнають компанії The Coca-Cola Company, PepsiCo і Nestlе.

Фото: Alexandra Lozowick/БЖ

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button

    Зареєструйтеся, щоб продовжити читати «Хмарочос»

    Вітаємо! За цей тиждень ви переглянули вже 5 сторінок на «Хмарочосі». Ми цінуємо, що ви є нашим активним читачем, і просимо пройти швидку реєстрацію. Ми не збираємо ваші персональні дані. Після реєстрації ви зможете продовжити користуватися сайтом.

    Відповіді на популярні питання

    З вашою підтримкою ми стаємо кращими і отримуємо можливість створювати більше цінних та цікавих матеріалів про наше місто. Якщо маєте питання щодо реєстрації, напишіть нам листа на [email protected]