Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Транспортування жираф ініціювала американська неприбуткова організація Save Giraffes Now

У Кенії екологи та місцеві жителі організували транспортування жираф із острова, який поступово іде під воду, повідомляє Northern Rangelands Trust.

Зменшення ареалу проживання через кліматичні зміни та екстенсивне господарство, а також браконьєрство становлять загрозу для жираф загалом, але найбільше страждає жирафа Ротшильда. Цей підвид на сьогодні скоротився до 3000 особин, із них 800 мешкають у Кенії.

У 2011 році жираф Ротшильда завезли на кенійське озеро Барінго, щоб відновити їх популяцію в ендемічному ареалі, тобто там, де вони завжди й мешкали. У той час острови були більшими, зокрема острів Лонгіхаро ще був півостровом. Та щобільші повені призводять до поступового занурення островів під воду. Так, вісім жираф, які мешкають на Лонгіхаро, опинилися відрізаними від решти суші.

Спершу активісти їздили до жираф та привозили їм харчі, а потім вирішили, що настав час забрати тварин із острова – адже рівень води й далі стрімко підвищується, приблизно на 2,5 сантиметра на день. А чим менша площа острова, тим, відповідно, менше у жираф лишається їжі. Та й вижити такій малій групі важко: двоє з восьми дитинчат, що народилися на острові, загинули відразу, решта стали здобиччю пітонів або померли через брак їжі.

Для транспортування жираф місцеві жителі та американська неприбуткова організація Save Giraffes Now збудували спеціальну баржу. На ній встановили високі огорожі, аби тварина не стрибнула у воду.

«У кожної жирафи свій характер. Деякі дуже боязкі, інші – хоробрі й сміливо крокують на баржу», – розповідають у Save Giraffes Now.

Першою на велику сушу перевезли самицю Азіву. Спершу вона адаптуватиметься на невеликій площі, огородженій від хижаків, потім її випустять на більшу територію заповідника.

Найближчими днями транспортуватимуть двох молодих дівчат, Сюзан і Пасаку (Пасху). Вже наступного року перевезуть чотирьох дорослих самиць, Нкаріконі, Налангу, Авала та Насієку, а також єдиного самця групи, Лбарноті.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button