Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23462 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кадр із фільму «В іншому світі»

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини DocudaysUA запускає на своїй платформі DocuSpace три нові фільми, яких не було на весняному фестивалі, а також влаштує онлайн-показ до Міжнародного дня прав людини.

Так, о 15:00 10 грудня, коли у світі відзначають День прав людини, на платформі Docu/Club покажуть документальну стрічку «В іншому світі», яку супроводжуватиме Zoom-дискусія. Це фільм про польську сімейну пару, яка постає перед вибором – чи зберегти вагітність, знаючи, що народиться дитина з синдромом Дауна. Якраз цієї осені Польщу сколихнули масові протести через спробу уряду заборонити аборти в разі невиліковної хвороби плода.

Також протягом грудня в онлайн-кінотеатрі DocuSpace показуватимуть документальний фільм фінського режисера Джона Вебстера «Віч-на-віч». У ньому показано діалоги між убивцями та людьми, які втратили близьких. Перегляд коштує 50 гривень.

11 грудня о 19:00 відбудеться онлайн-дискусія «Віч-на-віч: як знизити рівень злочинності шляхом діалогу?», яка порушуватиме тему відновного правосуддя. Експерти міркуватимуть, чи є способи покарання, крім ув’язнення, які можуть дати засудженим підліткам шанс виправити помилку.

Також на платформі DocuSpace можна переглянути три стрічки, які не увійшли до цьогорічної програми: «Я йду» Йорґена Лета, данського документаліста-експериментатора, який працював разом із Ларсом фон Трієром над фільмом «П’ять перепон»; чорна документальна комедія «Тварини» Йонаса Шпрістерсбаха; «У мене була мрія», Клавдії Тосі.

Наступний, 18-й, кінофестиваль Docudays UA відбудеться з 26 березня по 4 квітня 2021 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button