Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/postoienko

Перед будівлею Київської школи економіки на вулиці Шпака, 3, що між станціями метро «Берестейська» і «Шулявська», будують рекреаційний простір, запевнили «Хмарочос» у пресслужбі закладу.

Раніше кияни звернули увагу, що будівельна техніка зняла покриття з тротуару та шар ґрунту з зеленої зони. Припускали, що на цьому місці можуть збудувати паркінг. Натомість у Школі запевняють, що паркінгу не буде.

«Є проблема з паркомісцями. Звичайно вони потрібні, але ми не плануємо їх робити, зокрема на тому місці, про яке мова. Замість цього ми розраховуємо використовувати парковку в сусідньому комплексі, що будується», – заявили у пресслужбі.

Запевняють, що проєкт благоустрою передбачає розвиток зеленої зони та облаштування рекреаційного простору для студентів, працівників, гостей Школи та людей, що живуть поруч.

«Навколо будівлі будуть висаджені дерева, новий газон, облаштовано лавки, велопарковку та додаткове освітлення… Головні принципи проєкту – створення простору, максимально призначеного для відпочинку, освіти, безбар’єрність та екологічність», – зазначають у Школі.

Контрольної картки на тимчасове порушення благоустрою наразі не мають, але запевняють, що документи подано.

Президент Київської школи економіки Тимофій Милованов, який у 2019-2020 роках обіймав посаду міністра економіки, запевняє, що питання документів – другорядне.

«Думаю, суть не в дозволі і навіть не в хабарях, які, буває, вимагають за такі дозволи, а в тому, що буде зроблено на цьому місці. Важливо не плутати форму зі змістом. В Україні дозволи, на жаль, нічого не означають у принципі», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button