Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/gennadykernes

Геннадія Кернеса, якого майже три місяці не бачили на публіці та який досі лікується у Німеччині, офіційно визнали мером Харкова, повідомляє BBC News Україна.

Голова харківської територіальної виборчої комісії Ольга Мозгова заявила, що Кернес надав всі необхідні документи дистанційно. Попри те, що Кернес не склав присягу особисто, його можна вважати мером на підставі статті 42 закону про «Місцеве самоврядування», каже вона.

«Присягу приносить тільки особа, яку вперше було обрано на посаду сільського, селищного, міського голови. Водночас Кернес Геннадій Адольфович обраний міським головою не вперше», – пояснила Мозгова.

Обов’язки мера виконуватиме головуючий, якого на цьому ж першому засіданні обрали депутати міськради. Ним став колишній секретар міськради та «права рука» Кернеса Олександр Новак. Саме з його подачі минулого тижня змінили регламент Харківської міськради – відтепер першу установчу сесію можна проводити без присутності мера.

61-річний Кернес, який вже 10 років очолює харківську мерію, захворів на COVID-19 у середині вересня. Його шпиталізували у тяжкому стані, а згодом перевезли до німецької клініки «Шаріте».

Відповідно до закону, новообраний міський голова набуває повноважень, якщо він складає присягу на пленарному засіданні міськради. «Мер має складати присягу після кожних виборів. Точно так само, як це зробили Кличко і Філатов. Це передбачає закон про місцеве самоврядування», – заявив BBC News Україна колишній член Центрвиборчкому на умовах анонімності.

Харківська опозиція звинуватила керівництво ради в узурпації влади.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button