Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/osvita.ua/

Міністерство освіти і науки підготувало проєкт змін до порядку зовнішнього незалежного оцінювання, який, зокрема, запроваджує плату за більшу кількість предметів.

Так, у тексті наказу йдеться про те, що ЗНО з установленої кількості предметів проводиться за бюджетні кошти, а понад встановлену кількість – за рахунок коштів фізичних і юридичних осіб. Громадське обговорення триватиме до 21 грудня.

У 2021 році кожен учасник ЗНО матиме право скласти тести щонайбільше з п’яти предметів із 12 запропонованих: українська мова, українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька та французька мови. Чотири з них є обов’язковими, це – українська мова, математика, історія України та один із предметів на вибір.

Український центр оцінювання якості освіти запевняє, що можливість складати додаткові тести ЗНО за власні кошти розширить можливості випускників, оскільки дозволить складати понаднормову кількість предметів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button