Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах


27-річний філіппінський студент Карві Ерен Мейг знайшов незвичайний спосіб перетворювати харчові відходи на енергію. За свій винахід AuREUS він отримав премію Джеймса Дайсона, повідомляє Bored panda.

AuREUS – це система, яка поглинає ультрафіолетовий спектр сонячного світла і перетворює його на чисту відновлювальну електроенергію навіть у похмуру погоду. Ці сонячні батареї зроблені з фруктових і овочевих відходів. AuREUS може виробляти енергію майже 50% часу в порівнянні з 15-22% в стандартних сонячних батареях.

Органічні люмінесцентні сполуки з фруктів і овочів перетворюють ультрафіолетове випромінювання в видиме світло, яке передається сонячним панелям.

Напівпрозорий матеріал піддається формуванню і довговічний, а також бореться з проблемою фруктових і овочевих відходів, які становлять майже половину харчових відходів домашніх господарств.

«Ми можемо використовувати AuREUS замість звичайних скляних вікон, щоб вся будівля стала вертикальною сонячною енергетичною фермою. AuREUS може стати частиною нашого одягу, наших машин, будівель і наших будинків. Це зміна, яку ми можемо внести в майбутнє», – заявив розробник.

Премія Джеймса Дайсона – це міжнародний конкурс дизайнерів, який проводиться в 27 країнах для нового покоління інженерів-конструкторів. У конкурсі можуть взяти участь студенти університетів, які спеціалізуються в області дизайну продукції, промислового дизайну і інженерії.

Фото: The James Dyson Award

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button