Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Партнерський матеріал з


Щороку найкращі професіонали у сфері житлового і комерційного будівництва змагаються за Міжнародну премію нерухомості (International Property Awards) – найпрестижніший світовий конкурс, що існує з 1994 року. 

Щороку все більше країн подають заявки на премію. В 2019 році в конкурсі взяли участь 130 держав світу з проєктами загальною вартістю понад 50 мільярдів фунтів стерлінгів. Це змагання «титанів» нерухомості, на думку засновника премії Стюарта Шилда, показує, що «інновації, хист, фантазія та оригінальність не мають меж». 

Нагороди присуджують за регіонами, які охоплюють Африку, Азіатсько-Тихоокеанський регіон, Аравію, Канаду, Карибський басейн, Центральну та Південну Америку, Європу, Великобританію та США. Учасники вступають на відповідний національний рівень, де їх оцінює незалежна комісія з 80 членів журі. Її очолюють Лорд Кейтнес, Лорд Бест, Лорд Веверлей, інші члени Палати Лордів у Парламенті Великобританії. В журі присутні також профільні експерти з дизайну, якості, сервісу, інновації, оригінальності, принципів стійкого розвитку та екологічності тощо. 

У кожну категорію відбирають лише шість компаній від країни, з яких два проєкти можуть отримати звання переможця (Award Winner) і лише один – п’ятизіркову нагороду (Five Star). За словами засновника премії, щоразу змагання стають все більш витонченими, адже рівень і якість заявок невпинно зростає.

Щоб вибрати найкращих із найкращих в Україні, незалежна колегія журі провела кілька сесій. Саме від неї залежатиме, хто отримає «п’ять зірок» в Україні і які проєкти будуть номіновані на премію європейського рівня. Усе це оголосять 11 грудня під час офіційної церемонії нагородження.

Зображення: RKD

Oфіс Microsoft 

Саме п’ятизіркову нагороду в 2018 році отримав Офіс Microsoft в Дубліні в категорії найкраща офісна архітектура (Best Office Architecture Ireland). То чим визначна ця будівля?

Простір Microsoft One Place побудований довкола величезного атріуму, по центру якого розташовані цифровий водоспад та озеро, що складається з 125 тисяч світлодіодів. За задумом такі «водойми» мають нагадувати про острівну природу Ірландії. Атріум – це місце для спілкування, зустрічей і взаємодії. Саме туди виходить більшість вікон і ведуть усі офісні маршрути. 

Решта частини першого поверху займають конференц-зали і їдальня, яка передбачає п’ять ресторанів, пекарню і кав’ярню. У просторі є також столи для більярду, настільного тенісу і футболу. 

Сходи атріуму символізують гори Ірландії і є наймальовничішим способом піднятися нагору до офісів. Робочі зони згруповані у відокремлені від галасливих залів, але сполучені між собою «мікрорайони». Тут також багато зон для коворкінгу чи більш розслаблених зустрічей. Сходи атріуму ведуть на відкриту терасу з фантастичним гірським краєвидом. 

В офісі передбачена «зона благополуччя», де доступні всілякі косметичні та оздоровчі послуги, кімната для занять йогою і медитації, спортзал, власне поштове відділення і навіть простір для молитви. 

One Microsoft Place площею 34 тисячі квадратних метрів обійшлася компанії в 134 мільйони євро і розрахована на дві тисячі співробітників. Офіс, розроблений командою RDK Architects, став «фізичним проявом культурної трансформації світового технологічного гіганта». 

Зображення: Jaspers Eyers Architects

Містечко Nike

Переможцем European Property Awards у 2018 стало логістичне містечко Nike у Бельгії від Jaspers-Eyers Architects. Це найсучасніший центр дистрибуції компанії в Європі, де працює понад три тисячі людей і який дозволяє обслуговувати величезну мережу роздрібних торговців і споживачів не лише на континенті, а й у всьому світі. 

Logistic Campus Nike створювали, засновуючись на принципах сталості та інновативності. 

Перш за все, будівля повністю живиться з відновлювальних джерел, використовуючи для цього енергії вітру, сонця, геотермальну, води та біомаси. Шість вітряних турбін на території кампусу виробляють достатньо електроенергії для п’яти тисяч домогосподарств, а сонячні панелі мають розмір трьох футбольних полів.

По-друге, довкола містечка створили інфраструктуру каналів, залізниць та шосейних доріг. 99% посилок приходь на місце призначення водними шляхами, що дозволяє заощадити близько 14 тисяч поїздок вантажівками в рік. Крім того, Logistic Campus Nike розташований у центрі Європи, а значить 60% покупок здійснюють у радіусі 500 кілометрів. 

У конструкції кампусу Nike відмовився від надмірного використання сталі й бетону. Легка  опорна структура будівлі вимагає мінімум матеріалу і, як наслідок, зменшує відходи і мінімізує шкідливі викиди. 

Інтегровані зелені фасади і дахи будівлі створюють гарний захист від сонця і приємне місце зустрічі перед будинком. Парк біля кампусу повторює лінії та візерунки навколишніх ландшафтів.  

Зображення: Jaspers Eyers Architects

У кампусі встановлена ​​водопровідна система із замкненим циклом. Дощова вода з дахів збирається у спеціальні резервуари. Після фільтрації та дезінфекції її повторно використовують для змивання унітазу, зрошення та миття вантажівок тощо. 

Понад 95% відходів від діяльності кампусу переробляють прямо на місці. Приміром, доріжки довкола будівлі створені з переробленого взуттєвого матеріалу, а коробки для доставки одразу компресують – щоб зменшити їхній об’єм і викиди вуглецю. 

Численні вікна створюють максимальний доступ природного світла у приміщення. Додатково у кампусі використовують автоматизоване світлодіодне освітлення, що мінімально споживає електроенергію. 

Logistic Campus Nike дбає про біорізноманіття в своїх околицях. Отари овець гарно вписуються в ландшафтний дизайн, а бджоли з вуликів запилюють місцеві квіти .

Завдяки таким сучасним екологічним підходам до створення будівлі компанія Nike заявляє про свої принципи і філософію. 

Територія комплексу Paradise Avenue. Рендер

Місто в місті – ЖК Paradise Avenue

У 2020 році в рамках європейської програми International Property Awards за нагороду змагатимуться одразу три проєкти української компанії ZIM Group: Paradise Avenue в номінації Mixed Use Development, Allure Residential Complex в номінації Architecture Multiple Residence, Bionic Business Centre в номінаціях Office Architecture та Office Development. 

У сучасному світі, який прагне до стійкості, все більшої актуальності набувають саме проєкти змішаного типу. 

Paradise Avenue зведений за концепцією «місто в місті» і передбачає піший доступ мешканців до всіх необхідних життєвих благ. Це дозволяє поєднати в одному ЖК затишок передмістя і сучасність мегаполісу. 

Перш за все, Paradise Avenue виділяється неординарною і нехарактерною для українського ринку архітектурою. Будинки зі скосом даху, що контрастують із кольорами фасадів, роблять комплекс не лише привабливим, але й впізнаваним. 

Фото: подвір’я комплексу Paradise Avenue

Квартири здаються повністю готовими до ремонту: з гіпсовою машинною штукатуркою стін, стяжкою підлоги під лазерний рівень, проведеною електрикою і сантехнічною мережею, вмонтованою системою опалення, встановленими лічильниками, енергозберігаючими металопластиковими вікнами та броньованими дверима.

В усіх помешканнях передбачене автономне теплопостачання, а значить – можливість регулювати теплове споживання залежно від погодних умов.

Утім, як відомо, помешкання – це не тільки про власний куточок, але й про супровідну інфраструктуру, яка робить територію довкола придатною і зручною для життя. Наявність двох дитячих садків, школи, лікувально-діагностичного центру і комплексу сучасних спортивних об’єктів робить квартиру в Paradise Avenue не просто місцем для перепочинку після тривалого робочого дня, але й справжнім простром для життя і дозвілля.

Дошкільнята матимуть змогу пізнавати навколишній світ і розвивати свої здібності в сучасному садочку поруч із домівкою. Для школярів натомість передбачений сучасний навчальний заклад, що буде створений за екологічними та інноваційними технологіями будівництва. 

Про пошук якісних медичних послуг також не варто хвилюватися. У медичному центрі працюватиме швидка допомога, діагностичний центр, амбулаторії для дорослих та дітей, консультативне відділення вузьких спеціалістів, травмпункт, відділення стаціонарного лікування тощо.

Про гарне самопочуття дорослих під час прогулянок неподалік будинку потурбувалися провідні фахівці ландшафтного дизайну. Вони перетворили Paradise Avenue на зелену зону з впорядкованими парками та скверами, доглянутими газонами та десятками видів декоративних рослин.

Для комфорту мешканців у самому центрі комплексу створюється штучне озеро з тінистими алеями вздовж берегів. Це забезпечує одну з базових потреб людини – доступ до води. На березі можна влаштувати пікнік чи провести в альтанках затишний вечір у дружній компанії. Це справжнє джерело натхнення та природного спокою для жителів Paradise Avenue.

Ресторанний комплекс Paradise Avenue з відкритою терасою з видом на озеро стане чудовим місцем для сімейної вечері поза межами дому, гарним початком дня з чашкою кави і видом на озеро чи улюбленим закладом для перекусу після прогулянки. 

Кожен двір житлового комплексу продуманий так, щоб стати для мешканців оазою природи серед сучасного міста. І така оаза – зовсім поруч із бурхливим життям мегаполісу. 

Paradise Avenue, що розкинувся у селі Крюківщина, віддаляє від Києва лише менше двох кілометрів. До столиці звідти – 15 хвилин пішого ходу або дві хвилини на авто. До найближчої станції метро – лише сім кілометрів, тобто 10 хвилин автівкою. Загалом дорога до центру Києва з житлового комплексу займає 19 хвилин власним і 40 хвилин громадським транспортом. 

Автовласники можуть не хвилюватися про парковку. На території кварталу буде розміщено два чотириповерхові паркувальні комплекси з боксами для проведення технічного обслуговування та цілодобовими мийками. Для гостей передбачені місткі гостьові парковки за периметрами будинків. 

Подбали в Paradise Avenue і про прихильників екологічного транспорту. Там доступні станції зарядки електрокарів, а також діє система велошерингу. За допомогою мобільного додатку можна орендувати велосипед на одній з автоматизованих станцій, а після поїздки повернути його у будь-який інший пункт прокату в межах кварталу.

Сучасні типи роботи, які вимагають довгого зосередженого сидіння перед екраном комп’ютера, викликають бажання трохи розім’ятися після робочого дня. У межах Paradise Avenue передбачені різні можливості для активного відпочинку: спортивні майданчики, тенісні корти, велодоріжки, футбольне поле та навіть скейт-парк.

Для дітей натомість працює ігрове містечко – безпечна і функціональна територія за віковими зонами. Гойдалки, турніки, канати, різноманітні майданчики для тематичних ігор, створені за сучасними технологіями, формують цілий унікальний світ дитячих пригод. 

Автори житлового комплексу Paradise Avenue не забули про комфорт домашніх улюбленців. У межах кварталу буде спеціально обладнаний майданчик для вигулу тварин. Там можна без зайвих хвилювань вигулювати чотирилапих друзів без амуніції.

Зрештою, за покупками теж не доведеться ходити далеко. Перші поверхи новобудов Paradise Avenue – це комерційні об’єкти різної спрямованості, що загалом утворюють галерею з широким асортиментом товарів та послуг і забезпечують високий рівень розвитку споживчої інфраструктури комплексу. Аптеки, спортклуби, заклади сфери краси, банківські та поштові послуги, продуктові маркети та затишні кав’ярні – все це в кроковій доступності.

Проєкти змішаного типу як Paradise Avenue – один із найбільш перспективних напрямків нерухомості. До усіх необхідних та бажаних життєвих благ тут можна дістатися пішки. Це економить час і сили, робить життя більш розслабленим або навпаки дозволяє його наповнити в своє задоволення. 

Саме тому ЖК Paradise Avenue став номінантом від України на найпрестижнішу міжнародну премію International Property Awards. Рівень визнання досягнень проєкту світовими професіоналами оголосять на урочистій церемонії нагородження 11 грудня, яку транслюватимуть онлайн. Посилання на трансляцію буде доступне в день проведення церемонії. Під час трансляції ви зможете дізнатися про найкращі з найкращих європейських архітектурних проєктів, відзначених поважним журі конкурсу, і вибрати для себе ті, які найбільше до вподоби саме вам. 

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button