Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

10 грудня на Замковій горі в Києві помітили моноліт, який імітує загадкові моноліти у США. Як повідомляє ITC.ua, об’єкт встановила компанія «Алло», рекламуючи новий поштовий сервіс.

Київський моноліт не був надто загадковим, адже на одній із його граней містився рекламний текст. Водночас на акцію миттєво зреагував «Київблагоустрій»: співробітники приїхали і приклеїли до моноліта припис з вимогою його демонтувати. Схоже, креативники не узгодили інсталяцію з комунальними службами.

Раніше такий моноліт встановили на Макухівському звалищі під Полтавою. Про це повідомила зоозахисна організація UAnimals та звернула увагу на проблему заповненості звалища.

Фото: UAnimals

Історія з монолітами почалася наприкінці листопада цього року. Вперше тригранний металічний об’єкт близько трьох метрів заввишки виявили посеред пустелі Юти. Він був схожий на інопланетні моноліти з фільму Стенлі Кубрика «Космічна Одіссея 2001 року», а походження було невідоме. Згодом таємничі моноліти з’являлися в інших локаціях у США, а також у Румунії, Нідерландах та Великій Британії.

Нещодавно про авторство монолітів заявив американський колектив The Most Famous Artist. Вони почали продавати ці скульптури по 45 тисяч доларів.

Один із монолітів, розташованих біля міста Атаскадеро у горах Каліфорнії, зруйнувала група ультраправих молодиків. Вони витратили п’ять годин у дорозі, аби скинути скульптуру та встановити на її місці дерев’яний хрест. Акт вандалізму вони супроводжували вигуками «Христос цар» і «Америка понад усе». Один із учасників, з пов’язкою Make America Great Again, назвав моноліт «гомосексуальним», повідомляє Vice News.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button